Κατασκηνώσεις: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα - Πώς θα γίνεται η είσοδος των παιδιών Κατασκηνώσεις: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα - Πώς θα γίνεται η είσοδος των παιδιών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κατασκηνώσεις: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα - Πώς θα γίνεται η είσοδος των παιδιών

Τα συνεχόμενα κρούσματα κορονοϊού στις παιδικές κατασκηνώσεις φέρνουν αυστηρότερα μέτρα.


Στην αυστηροποίηση των μέτρων στις κατασκηνώσεις αναμένεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει την σχετική εισήγηση μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την είσοδο σε κατασκηνώσεις μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή Rapid τεστ και όχι με self test που ισχύει σήμερα, ενώ κατά την παραμονή των κατασκηνωτών θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι με το επισκεπτήριο των γονέων καθώς φέτος υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες γονείς επισκέπονταν τα παιδικά χωρίς τεστ. Έτσι υπάρχει «κενό» σχετικά με το τι θα ισχύσει για τους γονείς και τα τεστ τους.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ήδη αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα και στα καταστήματα εστίασης στα νησιά από την Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

epirusblog.gr
5 of 5
Κατασκηνώσεις: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα - Πώς θα γίνεται η είσοδος των παιδιών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8732510680511848859
Σχόλια
item