Γιάννενα: Η Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της Αθηνάς στην «Ιφιγένεια η εν Ταύροις»

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση στην Επίδαυρο, με 14.500 θεατές σε 3 ημέρες, θα ταξιδέψει σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. 

Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο. 

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Λένα Παπαληγούρα | Ιφιγένεια Μιχάλης Σαράντης | Ορέστης Νίκος Ψαρράς | Θόας Πυγμαλίων Δαδακαρίδης | Αγγελιοφόρος Προμηθέας Αλειφερόπουλος | Πυλάδης Κίττυ Παϊταζόγλου | Κορυφαία Χορού και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς

ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ ΦΡΟΝΤΖΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ιφιγένεια η εν Ταύροις
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της Αθηνάς στην «Ιφιγένεια η εν Ταύροις»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8703370112640606520
item