Οι συμπεριφορές που οφείλετε να αποφεύγετε μέσα σε μια παρέα

Τις περισσότερες φορές ξέρετε τι χρειάζονται οι φίλοι από εσάς πριν καν σας το ζητήσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές συμπεριφορές που οφείλετε να αποφεύγετε για να έχετε πάντα μια καλή και υγιής φιλική σχέση.

Πιέζετε για να γίνουν συγκεκριμένες επιλογές

Ένας καλός φίλος σέβεται τη δέσμευση και κατανοεί τη σημασία της. Έτσι, οφείλετε να μην τους ασκείτε πίεση προσπαθώντας να τους απομακρύνετε από τον σύντροφό τους θέλοντας να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί σας. 

Λίγες δόσεις ζήλιας είναι δικαιολογημένες, αλλά οφείλουν να σταματούν εκεί, εάν επιθυμείτε να «χτίσετε» μια υγιή σχέση.

Δεν ακούτε

Σίγουρα είναι ωραίο να έχετε τη γνώμη σας, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει απλώς να ακούσετε. Επίσης, να θυμάστε ότι όταν στέλνετε γραπτά μηνύματα, ενώ είστε σε μια παρέα, αυτό δείχνει πως δε σέβεστε τους ανθρώπους σας.



Αποκαλύπτετε τα μυστικά τους

Είναι ευθύνη σας να κρατάτε τα μυστικά όσων αγαπάτε. Μπορεί κάποιες στιγμές να πιστεύετε πως δε θα βλάψετε κανέναν, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που υπαγορεύει πως οι «πληροφορίες» που σας δίνονται ανήκουν σε εσάς αποκλειστικά. 

Θέλετε να σας υποστηρίζουν  

Όλοι θέλετε οι φίλοι σας να σας υποστηρίζουν, αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν καμία υποχρέωση να εγκρίνουν τη συμπεριφορά σας εάν αυτή βλάπτει άλλους ανθρώπους ή ακόμη κι εσάς τους ίδιους. 

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ana Jovanovic, ο πραγματικός τους ρόλος είναι να παραμένουν δίπλα σας με έναν τρόπο που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Έτσι, οι υπερβολικές σας απαιτήσεις είναι καλό -κάπου- να σταματάνε και να επανεξετάζετε αυτά που ζητάτε. Μόνο με τον ειλικρινή διάλογο θα προχωρήσετε παρακάτω.

Δεν σέβεστε τον χρόνο τους

Ο καθένας έχει τους ρυθμούς του και ο καθένας απαιτεί διαφορετικά πράγματα από την καθημερινότητά του. Μην περιμένετε, λοιπόν, να έχουν όλοι τους δικούς σας χρόνους. Σεβαστείτε την πραγματικότητα των φίλων σας και θα δείτε πως με τον καιρό θα αρχίσουν να το αντιλαμβάνονται ως αμέριστη αγάπη και κατανόηση.


epirusblog.gr
5 of 5
Οι συμπεριφορές που οφείλετε να αποφεύγετε μέσα σε μια παρέα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 154191535063723245
item