Θεσπρωτία: Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να γίνουν πανηγύρια στη Θεσπρωτία, παρά το ότι επιτρέπεται! Θεσπρωτία: Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να γίνουν πανηγύρια στη Θεσπρωτία, παρά το ότι επιτρέπεται! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να γίνουν πανηγύρια στη Θεσπρωτία, παρά το ότι επιτρέπεται!

Με βάση απόφαση της κυβέρνησης τυπικά επιτρέπεται να γίνουν πανηγύρια στη Θεσπρωτία, ουσιαστικά, όμως, είναι δύσκολο αυτό.

Τα πανηγύρια  επιτρέπονται στις περιφερειακές ενότητες, όπου το ποσοστό εμβολιασμού, μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50% βάση των στατιστικών στοιχείων, που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr., κάτι, που πληροί ο νομός Θεσπρωτίας.

Η "Νέα Κάτοψη" επικοινώνησε με εκπροσώπους συλλόγων και αδελφοτήτων του νομού. 

Μας είπαν ξεκάθαρα ότι στην πράξη είναι δύσκολο να οργανωθούν εκδηλώσεις, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ένας είναι ότι δεν επιτρέπεται ο χορός, κάτι, που αχρηστεύει το βασικό στοιχείο των πανηγυριών.

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι στα πανηγύρια προσέρχονται άτομα από διάφορες περιοχές, άρα και από ανεμβολίαστες κάτω του 50%, ενώ δεν μπορεί να ελεγχθεί ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι ανεμβολίαστοι.   

Εξάλλου δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί σε μαζικές εκδηλώσεις η προϋπόθεση για τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας, η αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων σε τραπεζοκαθίσματα, κάτι που δεν είναι και πάλι εύκολο να ακολουθηθεί σε μαζικές εκδηλώσεις. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να γίνουν πανηγύρια στη Θεσπρωτία, παρά το ότι επιτρέπεται!
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5695642406738230119
Σχόλια
item