Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πάρω πρωτοβουλίες για να φύγει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πάρω πρωτοβουλίες για να φύγει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πάρω πρωτοβουλίες για να φύγει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να συμμετέχει ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί τους παραπλανά και υπονομεύει την δική μας πορεία, παίρνοντας θέση στον εσωκομματικό μας αγώνα που δεν επιτρέπεται. 

Πρέπει να ληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία. Αν εκλεγώ αρχηγός θα το προωθήσω» τονίζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η συμμετοχή του εκεί, πρέπει να σταματήσει. Ας διαλέξει στρατόπεδο. Η στάση του αποδεικνύει ότι φοβάται τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ» όπως είπε, προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ενσωματώνουν μια ακατανόητη αντίφαση. 

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο αρχηγός τους συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Κατά τον ίδιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι για να προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, θα πρέπει να συμμετέχουν στο ίδιο σχήμα «ο κ. Βελόπουλος, το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκης».

Ο κ. Λοβέρδος είπε μάλιστα ότι «ο κ. Τσίπρας έχει αναφερθεί σε εμένα προσωπικά, λέγοντας στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι υπάρχει ένας υποψήφιος ο οποίος έχει μια τάση προς τα κεντροδεξιά, ενώ εγώ μιλάω για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ Η δράση του είναι παραπλανητική και υπονομευτική. Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός».

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ «η οποία υπόσχομαι, εάν εκλεγώ, ότι θα οδηγήσει το κόμμα, ως ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση της χώρας και όχι απλώς να αυξήσει τα ποσοστά του από το 8% στο 9%. 

Εγώ λέω υπερδιπλασιασμό των ποσοστών στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική και στις επόμενες εκλογές μετά από ένα μήνα, ανοικτή η δεύτερη θέση».

epirusblog.gr
5 of 5
Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πάρω πρωτοβουλίες για να φύγει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4458038379477498161
Σχόλια
item