Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία! Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα συνεχή κύματα καύσωνα μας κάνουν να ονειρευόμαστε τροπικά νησιά και εξωτικές παραλίες. 

Μερικά από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου, που μοιάζουν σαν ένα κομμάτι παράδεισου που έπεσε στη Γη βρίσκονται στην εξωτική Πολυνησία. Ας δούμε όμως ιδίοις όμμασι τι κάνει τα τροπικά αυτά νησιά τόσο εντυπωσιακά.

1. Χουαχίνε
Γνωστό και ως το Νησί-Κήπος, λόγω της εντυπωσιακής τροπικής του βλάστησης και των κρυστάλλινων νερών που το περιβάλλουν. 

Επίσης είναι και το πιο ήσυχο ίσως νησί της Ποληνυσίας, αφού δεν είναι στη κορυφή των προτιμήσεων των τουριστικών γραφείων. 

Ουσιαστικά αποτελείται από δύο νησιά, το Χουαχίνε-Νούι (= μεγάλο χουαχίνε) και το Χουαχίνε-Ίτι (= μικρό Χουαχίνε) τα οποία ενώνονται με μία γέφυρα και μπορούν να εξερευνηθούν σε μία με δύο μέρες.

Perierga.gr - Οι ομορφότεροι εξωτικοί προορισμοί

2.Μούρεα
Μικρό νησί για οικονομικές διακοπές. Μοιάζει στη μορφολογία και τα αξιοθέατα με την Αϊτή, μόνο που οι διακοπές στο Μούρεα είναι πολύ πιο φθηνές. 

Είναι αρκετά ήσυχο νησί και ιδανικό για ήρεμες διακοπές, αν δε σας ενοχλούν οι κότες που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί, ή οι μαζικές επιθέσεις των κουνουπιών τα βράδια, που υπάρχουν σε αφθονία στην ενδοχώρα του νησιού.

Perierga.gr - Οι ομορφότεροι εξωτικοί προορισμοί

3.Νήσος Μαουπίτι
46χιλιόμετρα δυτικά του Μπόρα-μπόρα, αποτελεί ένα αρκετά ήσυχο νησί, στη μέση μίας λιμνοθάλασσας, το οποίο δε διαθέτει πεντάστερα ξενοδοχεία, ούτε μεγάλο τουρισμό, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να αφεθεί στην φιλοξενία των κατοίκων.

Perierga.gr - Οι ομορφότεροι εξωτικοί προορισμοί

4.Ταχίτη
Αποτελεί παγκόσμιο προορισμό για σπα στα πολυτελή θέρετρα του νησιού. Περιτριγυρισμένο από ένα σκηνικό φυσικής ομορφιάς και αρώματα λουλουδιών, δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό για χαλάρωση. 

Απολαύστε λουτρά με φρέσκα λουλούδια, νερού βροχής, ή ακόμα και μια μάσκα σώματος με φύλλα μπανανόδέντρου. 

Επίσης, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έχετε μείνει στο παρελθόν, αυτά τα παραδοσιακά μπανγκαλόου με καλαμοσκεπές είναι σκαρφαλωμένα πάνω από τα τιρκουάζ νερά της λιμνοθάλασσας, ενώ σε πολλά από τα δωμάτια, τα τροπικά ψάρια κολυμπούν ακριβώς από κάτω και μπορείτε να τα δείτε μέσα από το γυάλινο δάπεδο της καλύβας.

Perierga.gr - Οι ομορφότεροι εξωτικοί προορισμοί

5.Μπόρα-Μπόρα
Είναι ένα ηφαιστειακό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, περιτριγυρισμένο από κοραλλιογενείς υφάλους και πρασινογάλαζα νερά και είναι ίσως το πρώτο από τα νησιά του συμπλέγματος, αφού στη γλώσσα των πολυνήσιων το όνομά του σημαίνει «πρωτότοκο».

Είναι ίσως το πιο δημοφιλές νησί της περιοχής και αποτελεί ιδανικό και συχνό προορισμό για νεόνυμφους.

Perierga.gr - Οι ομορφότεροι εξωτικοί προορισμοί

6.Σαμόα
Αποτελείται από τον συνδυασμό δύο νησιών, του Ουπόλου και του Σαβάϊ και είναι δημιούργημα απανωτών ηφαιστειακών εκρήξεων. 

Και τα δύο νησιά καλύπτονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από πλούσια βλάστηση, αν και σχεδόν καμία από αυτές δεν θυμίζει το τροπικό δάσος που καλύπτε το νησί πριν από την άφιξη των ανθρώπων. 

Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης των νησιών καλύπτεται πλέον από φυτείες ή ημι-καλλιεργημένα δάση, παρέχοντας τρόφιμα στους ντόπιους. 

Εφόσον η Σαμόα κατοικείται για πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις γύρω από τα χωριά μοιάζουν με βαθιά, σκοτεινή ζούγκλα για ένα ξένο.

Perierga.gr - Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία!

Perierga.gr - Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία!

epirusblog.gr
5 of 5
Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8135830459316765814
Σχόλια
item