Γιάννενα: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα στο Νησί- Αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων σε περίπτωση ανάγκης

Με τον φόβο και την αγωνία μήπως τυχόν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κάποιο έκτακτο συμβάν ή καιρικό φαινόμενο, όπως για παράδειγμα μία πυρκαγιά, ζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στο Νησί της Παμβώτιδας από τις αρχές της εβδομάδας.

Μία τεχνική βλάβη στην πλατφόρμα που αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα πρόσβασης για οχήματα προς το Νησί, την έχει θέσει εκτός λειτουργίας και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει πότε θα αποκατασταθεί.

Σε επικοινωνία της «Ε» με τον πρόεδρο της κοινότητας Νήσου Άρη Λιούμπο τονίστηκε ότι το εξάρτημα για την αντλία του υδραυλικού συστήματος της πλατφόρμας έχει ήδη παραγγελθεί και εκτιμάται ότι εντός των επόμενων ημερών θα φτάσει στα Γιάννενα και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η πλατφόρμα.

Το μείζον ζήτημα που δημιουργείται δεν είναι τόσο η τροφοδοσία των καταστημάτων αλλά και των νοικοκυριών, καθώς αυτή εξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό από τα καραβάκια που εκτελούν τα συγκοινωνιακά δρομολόγια, όσο το ενδεχόμενο μίας έκτακτης ανάγκης στην οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Άλλωστε και η περιοχή βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα και το ίδιο θα ισχύει και τις επόμενες ημέρες και σε μία περίπτωση πυρκαγιάς, χωρίς την πλατφόρμα είναι αδύνατο να φτάσουν στο Νησί πυροσβεστικά οχήματα.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα στο Νησί- Αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων σε περίπτωση ανάγκης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1898851766223591191
item