Ολλανδία -Κορωνοϊός: Ο Μαρκ Ρούτε ζητά συγγνώμη για τη χαλάρωση των μέτρων -Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα Ολλανδία -Κορωνοϊός: Ο Μαρκ Ρούτε ζητά συγγνώμη για τη χαλάρωση των μέτρων -Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ολλανδία -Κορωνοϊός: Ο Μαρκ Ρούτε ζητά συγγνώμη για τη χαλάρωση των μέτρων -Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε ότι οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς στην Ολλανδία και ζήτησε συγγνώμη καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Ρούτε επέβαλε εκ νέου περιορισμούς σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Ολλανδία σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα κρούσματα μεταξύ νεαρών ενηλίκων, δύο εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown στη χώρα ενώ μειώνονταν τα κρούσματα.

Η νέα σειρά χαλάρωσης των μέτρων είχε τεθεί σε ισχύ στις 26 Ιουνίου, και από αυτήν την ημερομηνία εκείνη, η χρήση της μάσκας δεν ήταν πλέον υποχρεωτική οπουδήποτε ήταν εφικτό να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Ζητάμε συγγνώμη»

«Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη», δήλωσε ο Ρούτε σήμερα σε δημοσιογράφους. «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Η συγγνώμη του σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή από τη στάση του την Παρασκευή, όταν κατ’ επανάληψη υπεραμύνθηκε της προηγούμενης χαλάρωσης των περιορισμών στην Ολλανδία αναφερόμενος σε ένα «λογικό μέτρο» και αρνήθηκε να δεχθεί την ευθύνη για πιθανή κακοδιαχείριση από την κυβέρνησή του.

Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα το Σάββατο

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα του 2021 μετά την απόφαση να ανοίξουν πλήρως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης πριν από δύο εβδομάδες.

Το Σάββατο, οργανισμός δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τα περασμένα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, 10.345 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μια αύξηση του μέσου όρου 41% των τελευταίων 7 ημερών, σε μια εποχή που η εκστρατεία εμβολιασμού έχει επίσης δείξει σημάδια επιβράδυνσης.


epirusblog.gr
5 of 5
Ολλανδία -Κορωνοϊός: Ο Μαρκ Ρούτε ζητά συγγνώμη για τη χαλάρωση των μέτρων -Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1344037983559020705
Σχόλια
item