6 Λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερη σοκολάτα! 6 Λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερη σοκολάτα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

6 Λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερη σοκολάτα!

Η σοκολάτα αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα, είναι η μικρή μας αμαρτία, είναι το ενοχικό μας μυστικό που δεν θέλουμε να μοιραστούμε με κανέναν (ειδικά όταν καταβροχθίζουμε ποσότητες που ακόμα και εμείς οι ίδιοι αναρωτιόμαστε που βάζουμε).

Δεν ξέρω για εσάς, για εμένα πάντως η σοκολάτα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου και πραγματικά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις παρακάτω πληροφορίες για να βρω το θάρρος να φωνάξω πως «ΝΑΙ, ΕΦΑΓΑ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ!». ΙΟΝ : H ιστορία της αγαπημένης Ελληνικής σοκολάτας από τα παιδικά μας χρόνια.

Δεν πρέπει να αισθάνεστε ντροπή!

Μία πρόσφατη μελέτη λέει πως η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά διότι αποκαθιστά την ευλυγισία των αρτηριών και εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να «κολλήσουν» στα τοιχώματα των αγγείων.

Ερευνητές στην Φιλανδία διαπίστωσαν σε μία ομάδα αντρών που εξέτασαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά μέσο όρο 17%.

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία καθώς είναι πλούσια σε κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Η κατανάλωση κακάο μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και αυξάνει αυτά της «καλής».
Κάνει καλό στον εγκέφαλο, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος, το κακάο σε κάνει να νιώθεις καλά! Αυτό οφείλεται στην ενεργοποίηση της σεροτονίνης, την ορμόνη της χαράς.

Ελπίζω να σας μετέφερα λίγη από την περίσσια μου χαρά!

Σλοβακία: Σοκολάτα, βάρους 97 κιλών, σπάει όλα τα ρεκόρ!

Σλοβακία: Σοκολάτα, βάρους 97 κιλών, σπάει όλα τα ρεκόρ!

Η σοκολάτα έχει ως βασικά συστατικά τη σοκολάτα γάλακτος και τα φουντούκια για να το δοκιμάσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ, αύριο, Σάββατο 13 Απριλίου.

Η όγδοη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ σοκολάτας που αρχίζει σήμερα στην Ραντοβλίτσα (Radovljica), θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν προϊόντα σοκολάτας από περίπου 40 σοκολατοποιΐες από τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ιταλία!

Σλοβακία: Σοκολάτα, βάρους 97 κιλών, σπάει όλα τα ρεκόρ!

Να σας θυμίσουμε οτι στο Στο Μιλάνο έφτιαξαν το μεγαλύτερο πανετόνε στον κόσμο!

Νέες τεχνικές παρασκευής σοκολάτας και καινούριες ποικιλίες όπως η ροζ σοκολάτα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ!

Φέτος, το φεστιβάλ σοκολάτας περιλαμβάνει περισσότερες εκδηλώσεις για παιδιά και θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό "αποτύπωμά" του, χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα ή και επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα από ζαχαροκάλαμο για τις ανάγκες των επισκεπτών.

Σλοβακία: Σοκολάτα, βάρους 97 κιλών, σπάει όλα τα ρεκόρ!

Η σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής, αλλά οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν την αυξανόμενη ζήτηση για σκούρη σοκολάτα.

Σλοβακία: Σοκολάτα, βάρους 97 κιλών, σπάει όλα τα ρεκόρ!


epirusblog.gr
5 of 5
6 Λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερη σοκολάτα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5538264805139085200
Σχόλια
item