Γιάννενα: Γιάννενα - Κρήτη με απευθείας πτήση από τις 6 Αυγούστου Γιάννενα: Γιάννενα - Κρήτη με απευθείας πτήση από τις 6 Αυγούστου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γιάννενα - Κρήτη με απευθείας πτήση από τις 6 Αυγούστου

Πραγματικότητα γίνεται η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κρήτη, μέσα από τη συνεργασία του ταξιδιωτικού οργανισμού Vigo Travel και της Aegean Airlines, που προχωρούν στην έναρξη πτήσεων από τις 6 Αυγούστου.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus 320-200, 174 θέσεων, κάθε Παρασκευή και θα διαρκούν 1 ώρα και 10 λεπτά.

Την ανακοίνωση της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με την Κρήτη έκανε ο γενικός διευθυντής του ταξιδιωτικού οργανισμού Δημήτρης Μεταξάς, επισημαίνοντας ότι συνδυάζεται με οκταήμερα ταξιδιωτικά πακέτα, σε όλη την Κρήτη.

«Οι Κρητικοί θα μπορούν να βρεθούν κοντά στον παράδεισο της Ηπείρου, όπως και οι Ηπειρώτες να κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα, να επισκεφθούν όλη την Κρήτη», σημείωσε, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία έχει στόχο να ανοίξει αμφίπλευρους τουριστικούς δρόμους.

«Στόχος του ταξιδιωτικού μας οργανισμού είναι ο εισερχόμενος τουρισμός, αλλά, λόγω της κατάστασης, στρεφόμαστε και στον εσωτερικό τουρισμό. Η Κρήτη και η Ήπειρος είναι οι πρώτες περιοχές που θα ενώσουμε και θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες», τόνισε ο κ. Μεταξάς.

Η εταιρία προσφέρει «πακέτα» από 485 ευρώ, που περιλαμβάνει το αεροπλάνο, τις μεταφορές και τη διαμονή, ενώ θα διατίθενται και μεμονωμένα εισιτήρια για εξυπηρέτηση των επαγγελματιών άλλων κατηγοριών πολιτών που θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη σύνδεση.

Η «πιλοτική» περίοδος σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού. 

«Θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μόνιμη σύνδεση, γιατί τα Ιωάννινα έχουν ανάγκη αυτή την εξωστρέφεια, την διασυνδεσιμότητα με άλλες αγορές και τις αεροπορικές γέφυρες μέσα από πολλές εταιρίες», ανέφερε ο κ. Μεταξάς.

Την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κρήτη καλωσόρισε και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων δια του αντιπροέδρου Στάθη Σιούτη. 

«Θεωρούμε ότι η πτήση αυτή θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της πόλης και θα έχει οφέλη για τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την πανεπιστημιακή κοινότητα. Τα οφέλη θα είναι σημαντικά, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», σημείωσε ο κ. Σιούτης.

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ιωαννίνων Μανώλης Κοντογιάννης, καλώντας τους συντοπίτες του να αξιοποιήσουν αυτή τη σύνδεση και να γνωρίσουν την Ήπειρο. 

«Η Κρήτη και η Ήπειρος είναι αδελφές περιοχές, συνδεδεμένες ιστορικά και πολιτισμικά», σημείωσε.

Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γιάννενα - Κρήτη με απευθείας πτήση από τις 6 Αυγούστου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1988935064993183391
Σχόλια
item