5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μια συνέντευξη για δουλειά

Άσχετα από τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο αναζητάς δουλειά, αυτή είναι η ευκαιρία σου να κάνεις καλή εντύπωση, γι'αυτό και συγκεντρώσαμε τα 5 λάθη σε συνέντευξη που καλό θα ήταν να αποφύγεις για να αναδείξεις την καλύτερη εκδοχή σου και να αποδείξεις πως, ναι, είσαι η κατάλληλη γι'αυτή τη δουλειά.

1. Αρνητικό body language

Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις λέξεις και το να έχεις, για παράδειγμα, τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος, ενώ μιλάς στον άνθρωπο που σου παίρνει συνέντευξη, μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα. 

Μερικές φορές σημασία δεν έχει τι λες, αλλά πώς το λες και στη συγκεκριμένη περίσταση πρέπει να είσαι mindful όσον αφορά στη στάση του σώματός σου.

2. Έλλειψη προετοιμασίας

Αν εξαιρέσουμε εκείνα τα πράγματα που δε μπορείς να ελέγξεις, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, το να γνωρίζεις μερικά πράγματα για την εταιρεία στην οποία βρίσκεσαι, σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά. Κάνε την έρευνα σου, ετοίμασε ερωτήσεις και έχε την αυτοπεποίθηση πως έχεις κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Κάνοντας αυτή την έξτρα προσπάθεια θα νιώσεις πιο χαλαρή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και θα αποδείξεις πως είσαι πρόθυμη να μάθεις περισσότερα.

3. Αργείς στο ραντεβού

Η αργοπορία είναι ένα χαρακτηριστικό που κανείς δεν εγκρίνει - από την καλύτερη φίλη σου μέχρι τον υποψήφιο εργοδότη σου. Από την απροσδόκητη κίνηση μέχρι το δύσκολο πάρκινγκ, ένα είναι σίγουρο: δικαιολογίες υπάρχουν, αλλά ποιος χρειάζεται στη δουλειά κάποιον που αργεί-με-καλή-δικαιολογία; Ξεκίνα νωρίτερα από το συνηθισμένο και πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις πού μπορείς να παρκάρεις. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να φτάσεις νωρίτερα παρά αργότερα.

4. Δε δίνεις λεπτομερείς απαντήσεις

Όπως λες είσαι «ομαδικό πνεύμα», αλλά γιατί; Σίγουρα ο άνθρωπος που σου παίρνει συνέντευξη θα ενθουσιαστεί με αυτή την απάντηση, αλλά η ικανότητα σου να μοιραστείς τα «μαθήματα» που πήρες από τη συνεργασία σου με έναν πρώην συνάδελφο σου, είναι αυτό που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του. Έτσι κι αλλιώς, τα μεγαλύτερα ατού σου δε θα τα βρει κανείς στο CV σου.

5.Απομνημονεύεις και απαγγέλεις τις ιδανικές απαντήσεις

Η εξάσκηση θα σε κάνει καλύτερη σίγουρα, αλλά δεν είσαι ρομπότ. Ο στόχος της συνέντευξης είναι να δείξεις όσο πιο ευχάριστη γίνεται και το να λες... παπαγαλία όσα θεωρείς πως θα ενθουσιάσουν τον υποψήφιο εργοδότη σου, σίγουρα δε πρόκειται να σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις.

epirusblog.gr
5 of 5
5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μια συνέντευξη για δουλειά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4900966078422227256
item