Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πάνω από το 50% των περιφερειακών κέντρων της χώρας», λένε οι ΗΠΑ Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πάνω από το 50% των περιφερειακών κέντρων της χώρας», λένε οι ΗΠΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πάνω από το 50% των περιφερειακών κέντρων της χώρας», λένε οι ΗΠΑ

Πάνω από τα μισά περιφερειακά κέντρα στο Αφγανιστάν -περίπου 420- κατέχουν πλέον οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν «φαίνεται ότι έχουν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα» στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, τονίζοντας ωστόσο ότι η επικράτηση των ανταρτών δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν «περίπου το ήμισυ» του συνόλου των περιφερειών, αλλά καμία από τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και οι δυνάμεις του αφγανικού στρατού έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες πόλεις για να προστατεύσουν τον πληθυσμό, δήλωσε ο στρατηγός Μάιλι σε συνέντευξη Τύπου. «Η στρατιωτική νίκη των Ταλιμπάν δεν είναι προεξοφλημένη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 200 από τα 419 περιφερειακά κέντρα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ είχε τονίσει ότι οι Ταλιμπάν ήλεγχαν 81 από τα 419 περιφερειακά κέντρα στο Αφγανιστάν.


epirusblog.gr
5 of 5
Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πάνω από το 50% των περιφερειακών κέντρων της χώρας», λένε οι ΗΠΑ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6220520959874447072
Σχόλια
item