Αναλένα Μπέρμποκ: Το 35% των Γερμανών ζητά αντικατάσταση της υποψήφιας Καγκελαρίου των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ: Το 35% των Γερμανών ζητά αντικατάσταση της υποψήφιας Καγκελαρίου των Πρασίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αναλένα Μπέρμποκ: Το 35% των Γερμανών ζητά αντικατάσταση της υποψήφιας Καγκελαρίου των Πρασίνων

Το 35% των Γερμανών θέλει την απόσυρση της Αναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφιας Καγκελαρίου για τους Πράσινους και την αντικατάστασή της από τον συμπρόεδρο του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ακόμη και τώρα, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), μόνο το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυρία Μπέρμποκ πρέπει να παραμείνει υποψήφια Καγκελάριος, ενώ το 41% δεν εκφράζει άποψη.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων η κυρία Μπέρμποκ παραμένει δημοφιλέστερη του συμπροέδρου της, με 54% της προτίμησης έναντι 32% του κ. Χάμπεκ, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες χαρακτήρισε «ανοησίες» τη συζήτηση περί ενδεχόμενης αντικατάστασης της υποψήφιας Καγκελάριου.

Την Αναλένα Μπέρμποκ προτιμά και το 36% των ψηφοφόρων της Αριστεράς, ενώ το 32% θα επέλεγε τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ως υποψήφιο Καγκελάριο. 

Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι όλων των άλλων κομμάτων εκφράζουν την προτίμησή τους στο πρόσωπο του τελευταίου.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την επιλογή της ως υποψήφιας Καγκελάριου τον περασμένο Απρίλιο, η Αναλένα Μπέρμποκ έχει υποχρεωθεί κατ΄επανάληψη να παραδεχθεί λάθη και παραλείψεις, είτε στην περίπτωση λογοκλοπής για το βιβλίο της είτε όταν καθυστέρησε να δηλώσει εισοδήματα είτε όταν το κόμμα της αναγκάστηκε να διορθώσει πολλές φορές το βιογραφικό της. 

Επιπλέον, ο αρχικός ενθουσιασμός που είχε καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή υποχωρήσει, καθώς η Χριστιανική Ένωση (CDU/CDU) διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα με ποσοστό κοντά στο 30% και οι Πράσινοι έχουν υποχωρήσει οριακά κάτω από το 20%.


epirusblog.gr
5 of 5
Αναλένα Μπέρμποκ: Το 35% των Γερμανών ζητά αντικατάσταση της υποψήφιας Καγκελαρίου των Πρασίνων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7253013487417542302
Σχόλια
item