Ήγουμενίτσα: Ακινητοποιήθηκε φέρι μποτ με 110 επιβάτες λίγα μέτρα από την προβλήτα... Ήγουμενίτσα: Ακινητοποιήθηκε φέρι μποτ με 110 επιβάτες λίγα μέτρα από την προβλήτα... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Ακινητοποιήθηκε φέρι μποτ με 110 επιβάτες λίγα μέτρα από την προβλήτα...

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες στις 28 Ιουλίου 2021 η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΩΡΙΕΥΣ'' ότι κατά την προετοιμασία κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, ποντίστηκε η αριστερή άγκυρα σε απόσταση τριών  σταδίων από την προβλήτα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα  Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, έπειτα από χειρισμούς του πληρώματος, δεν κατέστη δυνατή την άπαρση της άγκυρας με αποτέλεσμα την απελευθέρωσή της.

Στη συνέχεια το ''ΔΩΡΙΕΥΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβιβάστηκαν εκατό δέκα 110 επιβάτες, τριάντα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, οκτώ  Φ/Γ και ένα  λεωφορείο, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, του επετράπη η συνέχιση των πλόων.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Ακινητοποιήθηκε φέρι μποτ με 110 επιβάτες λίγα μέτρα από την προβλήτα...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7903395172294748451
Σχόλια
item