Υπολογίστε εύκολα πώς θα κερδίσετε 10 χρόνια ζωής! Υπολογίστε εύκολα πώς θα κερδίσετε 10 χρόνια ζωής! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπολογίστε εύκολα πώς θα κερδίσετε 10 χρόνια ζωής!

Για πρώτη φορά, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, αποκαλύπτουν μέσα από έναν υπολογιστή επιβίωσης που δημιούργησαν, την πιθανότητα επιβίωσης μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το σύστημα υπολογισμού βασίζεται σε συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η άσκηση και η κατανάλωση φρούτων και δίνει τη δυνατότητα σε άντρες και γυναίκες, ηλικίας 65-75 ετών, να υπολογίσουν κατά προσέγγιση την πιθανότητα επιβίωσής τους την επόμενη δεκαετία.

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συνταξιούχοι που ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν την επόμενη δεκαετία, συγκριτικά με τους νεότερους από αυτούς που όμως πίνουν και καπνίζουν.

Ενδεικτικά συμπεράσματα

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 16.000 ανθρώπους, οι άντρες ηλικίας 75 ετών που καπνίζουν, πίνουν συχνά αλκοόλ, δεν ασκούνται και δεν τρώνε πολλά φρούτα έχουν μόλις 35% πιθανότητες να επιζήσουν την επόμενη δεκαετία.

Οι συνομήλικοι τους που δεν καπνίζουν, γυμνάζονται, καταναλώνουν φρούτα και κάνουν μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχουν 67% πιθανότητες να ζήσουν τα επόμενα δέκα χρόνια –το ίδιο νούμερο ισχύει για όσους είναι 10 χρόνια νεότεροι και ακολουθούν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ηλικίας 75 ετών με υγιεινό τρόπο ζωής, το ποσοστό επιβίωσης για την επόμενη δεκαετία φτάνει το 74%, όπως υποστηρίζουν Ελβετοί ερευνητές.

epirusblog.gr
5 of 5
Υπολογίστε εύκολα πώς θα κερδίσετε 10 χρόνια ζωής!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3463229249938557514
Σχόλια
item