Συνεκπαίδευση PASSEX με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας [pics] Συνεκπαίδευση PASSEX με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας [pics] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνεκπαίδευση PASSEX με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας [pics]


Εκτός από την επίσκεψη του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και τις επαφές που πραγματοποίησε με τον Έλληνα ομόλογό του και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ινδία και η Ελλάδα πραγματοποίησαν ένα ακόμα βήμα για την σύσφιξη και την ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων, με συνεκπαίδευση των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Οι δύο χώρες φαίνεται πως βελτιώνουν τις σχέσεις συνεργασίας, καθώς δεν είναι κρυφό ότι οι αντίστοιχοι αντίπαλοι και ανταγωνιστές τους, η Τουρκία και το Πακιστάν, διατηρούν πολύ στενές, αδελφικές σχέσεις, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την διαμόρφωση μιας στρατηγικής συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού INS TABAR πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και συνεργασία με ελικόπτερο. 

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο.

Δείτε πλάνα από την συνεκπαίδευση:

    


epirusblog.gr
5 of 5
Συνεκπαίδευση PASSEX με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας [pics]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7461802610435771075
Σχόλια
item