Άρτα: Συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS απο το 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Άρτας Άρτα: Συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS απο το 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS απο το 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Άρτας

Το πρώτο ημερήσιο ΕΠΑΛ Άρτας συμμετείχε στην διαδυκτιακή μετακίνης για τις ανάγκες του προγράμματος Εράσμους + 229 με αριθμό 2018-1-RΟ01-KA229-049463_3 και με τίτλο « skills for life work in Europe” απο τις 24-05-2021 εως τις 28-05-2021...

Λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατή η φυσική μας μετακίνηση στην Πορτογαλία και στην πόλη Λουλέ. Έτσι έγινε όλη η μετακίνηση διαδυκτιακή. Από το σχολείο μας συμμετείχαν πάνω από 40 μαθητές. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινά webinar με στόχο το να μάθουν οι μαθητές που συμμετείχαν το πως δημιουργούν βιογραφικό, πως δημιουργούν Ευρωπαικό βιογραφικό, πως γράφουν ένα γράμμα ενδιαφέροντος, πως δημιουργούν σελίδα στο Likedin που είναι σελίδα κοινωνικής δυκτίωσης για ανευρεση εργασίας και μόνο. 

Επίσης webinar με ομιλίες από πετυχημένες εταιρίες της Πορτογαλίας, όπως η Innuos που ασχολείται με προιόντα τεχνολογίας. 

Η κεντρική διευθύντρια και η ιδιοκτήτρια της εταιρίας έδωσε συμβουλές στους μαθητές για το με ποιο τρόπο  οι ετιαρίες προσλαμβάνουν ανθρώπινο δυναμικό, τι πρέπει να προσέξουν κατά την αποστολή των βογραφικών τους αλλά και κατά την διαδικασία της επιλογής στελεχών για την εταιρία.

Webinar  με συμβουλές για επιχειρηματικές δράσεις και το πως μπορούμε να αναζητήσουμε εργασία στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας. 

Μέσα από τις ευκαιρίες που μας δίνει ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας μεταφερθήκαμε στο Λουλέ, είδαμε διαδυκτικά την πόλη, δημιουργήσαμε δικά μας power point με τα μνημεία της περιοχής. 

Το Ημερήσιο 1ο ΕΠΑΛ Αρτας αναφέρει μεταξυ άλλων σε ανακοίνωσή του: "Το συγκεκριμένο έργο τελειώνει φέτος. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα για το σχολείο μας και είχε την αποδοχή όλων των μαθητών μας. 

Αισθανόμαστε ότι πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέση με αυτό το πρόγραμμα. Εξαιτίας αυτού οι μαθητές μας έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους στην ίδια ηλικία, γνωρίζουν πολλά για τον χώρο της εργασίας και αυτα τα εφόδια θα τους χρειαστούν στην ενήλικη ζωή τους
".
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS απο το 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8898292827484782639
Σχόλια
item