Η «DV-Day» της «ORION-21» ήταν …»Επιθετική ενέργεια και σύλληψη στόχου (ΣΥΑ)» Η «DV-Day» της «ORION-21» ήταν …»Επιθετική ενέργεια και σύλληψη στόχου (ΣΥΑ)» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η «DV-Day» της «ORION-21» ήταν …»Επιθετική ενέργεια και σύλληψη στόχου (ΣΥΑ)»

Την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της Πολυεθνικής Άσκησης «ORION-21», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής.

Η «ORION-21», διεξήχθη με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, καθώς και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. (ΕΚΑΜ) και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΜΥΑ).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, καλωσόρισε στην Ελλάδα το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, ενώ ευχαρίστησε το στρατιωτικό προσωπικό και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για την συμμετοχή του στην άσκηση.

Κατά τη διάρκεια της DV-Day, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της Πολυεθνικής Άσκησης «ORION-21» από το Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρακολούθησαν επίδειξη Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στη βάση υποθετικού σεναρίου που αφορούσε σε εκτέλεση Άμεσης Επιθετικής Ενέργειας για σύλληψη Στόχου Υψηλής Αξίας (ΣΥΑ).

Κατά την ανωτέρω επίδειξη, έγινε συνδυασμένη χερσαία και από αέρος επιχείρηση, με χρήση οχημάτων μάχης, ελικοπτέρων CH-47D, NH-90 και AH-64D, ενώ με το πέρας αυτής, εκτελέστηκε άλμα Ελευθέρας Πτώσεως, στο οποίο οι αλεξιπτωτιστές έφεραν σημαίες των συμμετεχουσών χωρών.

Κατόπιν, ακολούθησε στατική έκθεση υλικών και μέσων που χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας μας.

Στο περιθώριο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Διοικητή SOCEUR Major General David H.Tabor.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα και η ΗΠΑ μέσω ενός ευρέος πλέγματος στρατιωτικών δράσεων και συνεργασιών.

epirusblog.gr
5 of 5
Η «DV-Day» της «ORION-21» ήταν …»Επιθετική ενέργεια και σύλληψη στόχου (ΣΥΑ)»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1558660139026900867
Σχόλια
item