Άρτα: Τακτικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών απο τον Δήμο Αρταίων

Ιδιαίτερη φροντίδα σε κοινοχρήστους χώρους, παραποτάμιες περιοχές, σε φρεάτια ομβρίων υδάτων και εκκλησίες

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και λοιπών επιβλαβών εντόμων.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει εφαρμογές στις εστίες διαχείμασης και αναπαραγωγής των κουνουπιών, με επίγειους ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε κοινόχρηστος χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις (3) κύκλους ψεκασμών και ήδη πραγματοποιείται ο πρώτος κύκλος, στη Δημοτική Ενότητα Αρταίων και στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστούν εντός των οικισμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ψεκασμοί επίσης θα πραγματοποιηθούν και στη βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών και των εκκλησιών, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.

«Συνεχίζουμε και φέτος το πρόγραμμα των τακτικών ψεκασμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρταίων, καθώς μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η δημόσια υγεία και η ασφάλεια όλων των δημοτών μας. 

Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται και σταδιακά θα ολοκληρωθεί σε όλο το εύρος του Δήμου » αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθημερινότητας και Πρασίνου, Παντελής Κωλέτσος.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Τακτικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών απο τον Δήμο Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4805782064621744554
item