Άρτα: Στην Άρτα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης

Στην Ήπειρο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε ολόκληρη την Ελλάδα...

Η επίσκεψή του ξεκίνησε από την Άρτα προκειμένου να συναντήσει μέλη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ στο νομό, αλλά και στο πλαίσιο της καμπάνιας της Οργάνωσης για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής «Παράγουμε το μέλλον», ήρθε σε επαφή με νέους επιχειρηματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στον νομό.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια σύντομη περιήγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως το Γεφύρι της Άρτας, ενώ συνεχίστηκε στο εργοστάσιο παραγωγής εσπεριδοειδών και ακτινιδίων ιδιοκτησίας του Χρήστου Κολιού, όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είδαν από κοντά τη γραμμή παραγωγής, συνομίλησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας επιχείρησης αγροτικών προϊόντων, αλλά και για τις εξαγωγές φρούτων που πραγματοποιεί το εργοστάσιο σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία, η οποία μετράει 65 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να εξάγει τα τοπικά προϊόντα της περιοχής σε πάνω από 10 χώρες τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Μπάμπη Σκαμνέλλο, έναν αγρότη 32 ετών ο οποίος ξεκίνησε να απασχολείται στο χώρο της παραγωγής ακτινιδίων, χωρίς κάποια οικογενειακή επιχείρηση, δημιουργώντας από το μηδέν τις δικές του καλλιέργειες ακτινιδίων...
















Για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, όπως το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών μανταρινιών αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δήμου Αρταίων Παντελή Κωλέτσο, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Άρτας Νίκο Σπύρου και τους Πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντίνο Παπαδημητρίου και Στάθη Γιαννούλη.

Τελευταίος σταθμός ήταν το υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου, όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον Διευθυντή Γρηγόρη Περδίκη. Το έργο χαρίζει μεγάλες προοπτικές για την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής, ενώ έχει και σπάνιο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον λόγω της χλωρίδας και της πανίδας που φιλοξενείται στις όχθες τις τεχνητής λίμνης.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου που δημιουργήθηκε το 1981 είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα μετά το φράγμα του Μόρνου και το δεύτερο σε όγκο στα Βαλκάνια.

«Είναι εντυπωσιακό πως ο φυσικός πλούτος κάθε περιοχής στην Ελλάδα κάνει τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο. Τα ελληνικά προϊόντα που φτάνουν σε κάθε γωνιά της γης είναι ο καλύτερος τρόπος προβολής της χώρας μας, αλλά και το εργαλείο για να δυναμώσει η οικονομία μας. 

Αυτός είναι και ο λόγος αυτών των επισκέψεων. Να αναδείξουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν στον τόπο τους», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Καραμίντζιος, ο αναπληρωτής Υπ. Περιφερειακών Οργανώσεων Γιάννης Ξιούφης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας Κώστας Γιοβάρθης και ο Τομεάρχης Περιφέρειας Ηπείρου της ΟΝΝΕΔ Αντώνης Καραμπίνας.

Πηγή: liberal.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στην Άρτα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1259695883531347718
item