Θεσπρωτία: Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις - Δίωρο κλείσιμο του λιμανιού

Ένα περίπου μήνα μετά την ευρεία σύσκεψη των φορέων της Θεσπρωτίας με αίτημα την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει πλαίσιο κινητοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης οι δύο βουλευτές του Νομού και οι αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Πιτούλης και Άλκης Λάμπρου.

Αυτό που προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται ότι ήταν η δέσμευση που είχε δοθεί για επίσκεψη του Υπουργού Πλακιωτάκη στις 20 Ιουνίου στην Ηγουμενίτσα, επίσκεψη που δεν έγινε ποτέ.

Μετά από συζήτηση δύο ωρών περίπου αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δημαρχείου την ερχόμενη Παρασκευή, το κλείσιμο του Δημαρχείου και της αγοράς για δύο ώρες την ερχόμενη Δευτέρα καθώς και το κλείσιμο του λιμένα εσωτερικού και στη συνέχεια θα αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος κλεισίματος του λιμένα εξωτερικού.

Το πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.

«Θέλαμε να ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση. Αυτό δεν έγινε και δεν βλέπουμε να δίνεται εντολή προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος στην τοποθέτησή του.

Υπογράμμισε ότι η απόφαση του ΟΛΗΓ του 2017 για παραχώρηση τμημάτων απέχει πολύ από αυτό που ζητά ο Δήμος.

Ο Δήμος διεκδικεί να παραχωρηθεί στην πόλη ή να παραμείνει στο δημόσιο ότι δεν εξυπηρετεί λιμενικές εγκαταστάσεις και ότι ήδη χρησιμοποιείται από τις τοπικές κοινωνίες στην Ηγουμενίτσα, την Πλαταριά και τα Σύβοτα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος τοποθετήθηκε και στη συνέχεια αποχώρησε υποστήριξε ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας σε όλες τις συναντήσεις ήταν ξεκάθαρος. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει δέσμευση για σύντομη επίσκεψη στην περιοχή και ο ίδιος δεν αμφισβητεί την δέσμευση του ότι η χερσαία ζώνη θα παραχωρηθεί στο Δήμο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στην ερώτηση που είχε καταθέσει και στην απάντηση του Υπουργού ο οποίος του επισύναψε τα πρακτικά του περασμένου Νοεμβρίου χωρίς καμία πολιτική δέσμευση. Οι ανησυχίες του ίδιου όπως είπε γίνονται μεγαλύτερες και το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει καμία απάντηση κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι όλα τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες. Σε όποιες κινητοποιήσεις η Αντιπεριφέρεια θα είναι παρούσα ενώ πρότεινε να συγκεντρωθούν υπογραφές χιλιάδων κατοίκων που θα υποστηρίζουν το αίτημα

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις - Δίωρο κλείσιμο του λιμανιού
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2639905164973944413
item