Γιάννενα: Πρώτο βραβείο για τον μελοποιημένο «πρόσφυγα»

Το 21ο Δημοτικό Ιωαννίνων απέσπασε τη σπουδαία διάκριση στις «εκπαιδευτικές γέφυρες».

Το 21ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» και διακρίθηκε στην κατηγορία «Τραγούδι» λαμβάνοντας το 1ο βραβείο για τη μελοποίηση του ποιήματος «Ο Πρόσφυγας» του Γιαννιώτη ποιητή Κώστα Νέου, σε μουσική της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου Ειρήνης Ντούση – η οποία δημιούργησε και ένα εξαιρετικό video.

Το πρόγραμμα συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος και που υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνονταν σε μαθητές Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Συντελεστές στο εγχείρημα ήταν οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Γεωργίτσης (ΠΕ70) Διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου (οργανωτής – συντονιστής), η Αθηνά Σιμούλη (ΠΕ70) και Βασιλική Παπαϊωάννου (ΠΕ70), η Ειρήνη Ντούση (ΠΕ79.01) και ο Ιωάννης Κόκκαλης (ΠΕ08).

«Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι/ες οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης που διακρίθηκαν και κατόρθωσαν υπό τις φετινές πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους και να υποβάλουν τις μαθητικές τους δημιουργίες.

Ευχαριστούμε τέλος για την συνεργασία τους τον δημιουργό – ποιητή Κώστα Νέο για τη διάθεση του ποιήματος του, από το Λύκειο Λινόπετρας Λεμεσού – Κύπρου την Γεωργία Πέτρου, τη Δ. Π. Ε. Ιωαννίνων και την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχιστούν στο μέλλον οι διακρίσεις – επιτυχίες τόσο για το σχολείο μας όσο και για την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Ηπείρου», αναφέρει το σχολείο στην ανακοίνωσή του.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρώτο βραβείο για τον μελοποιημένο «πρόσφυγα»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7969970989878700540
item