Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτα θα γίνει σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτα θα γίνει σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτα θα γίνει σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία

Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις πληροφορίες για το σχετικό πόρισμα της επιτροπής Βιοηθικής.

Ο υπουργός Υγείας είπε στον ΑΝΤ1 ότι «έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καίρια επαγγέλματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Ο ίδιος έκανε για άλλη μια φορά ειδική αναφορά στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αλλά πήρε αποστάσεις για το ενδεχόμενο απόλυσης σε όσους εργαζόμενους σε νοσοκομεία δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε υπέρ των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους με τα πρώτα προνόμια να ισχύουν από αύριο, Σάββατο, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις Χαρδαλία το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τους 7.250.000 εμβολιασμούς κάνοντας λόγο για «το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ευρώπη».

Όσον αφορά το εμβόλιο της Astrazeneca και τις διαφορετικές συστάσεις παρατήρησε ότι «επικοινωνιακά το θέμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει πάει λάθος από την αρχή» τονίζοντας, πάντως, ότι «δεν συζητώ την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ήμουν ενημερωμένος για την απόφαση της Επιτροπής για το Astrazeneca».

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είπε ότι το 93% με 98% των πολιτών έρχεται να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca συμπληρώνοντας ότι «το ίδιο ποσοστό όσων κάνουν τη δεύτερη δόση του Pfizer κάνει και αυτό της Astrazeneca».

epirusblog.gr
5 of 5
Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτα θα γίνει σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3992387330083371287
Σχόλια
item