Γιάννενα: Ξεκινά το αποχετευτικό έργο σε Νεοχωρόπουλο - Σταυράκι

Σε 18 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι, καθώς χθες υπεγράφη η σύμβαση του έργου μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και της Αναδόχου Εταιρίας.

Πρόκειται για την «Κατασκευή δικτυών αποχέτευσης ακάθαρτων Δ. Κ. Νεοχωρόπουλου & Σταυρακίου του Δήμου Ιωαννιτών» ύψους 2.840.000 ευρώ συν ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ας σημειωθεί ότι στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή σχεδόν 1.550 ιδιωτικών συνδέσεων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι (οικισμοί εντός της λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσα που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα), όπως αυτή εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.

Πιο αναλυτικά, τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ιωαννίνων, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών.

Στους ως άνω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.

Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς που ξεκινά από την περιοχή του Νεοχωρόπουλου με κατεύθυνση προς Καρδαμίτσια, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα από τους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι και θα καταλήγει στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο ακαθάρτων στο Τσιφλικόπουλο.

Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι περίπου 21,5 km και των καταθλιπτικών αγωγών περίπου 2,4 km.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκινά το αποχετευτικό έργο σε Νεοχωρόπουλο - Σταυράκι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2521048206913043522
item