Πρέβεζα: Πιστοποιημένο και με ταμπέλα ως "Φιλικό προς τα Βρέφη", το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Αναρτήθηκε στoυς χώρους του Νοσοκομείου Πρέβεζας το επίσημο σήμα που πιστοποιεί την αναγνώριση του ως Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείου.

Η σημαντική αυτή διάκριση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2020 και ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών που κατέβαλλαν η Μαιευτική και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, προάγοντας τον μητρικό θηλασμό αλλά και συνδράμοντας τις μέλλουσες μητέρες με μαθήματα τοκετού, λοχείας και περιποίησης βρέφους.

Όπως τόνισε μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας η Προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής Μαρία Γιάπρου η προσπάθεια των δυο κλινικών ήταν συλλογική και το προσωπικό πραγματοποίησε σειρά μαθημάτων που είχε αποτέλεσμα την θετική αξιολόγηση από τους υπεύθυνους του προγράμματος "Αλκυόνη".

Μάλιστα ήταν το πρώτο περιφερειακό δημόσιο Νοσοκομείο (και μόλις το τέταρτο σε όλη την χώρα) που έλαβε την σχετική διάκριση από την Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού πληρώντας τις προϋπόθεσης που στόχο έχουν τη διευκόλυνση και εξασφάλιση του μητρικού θηλασμού για τις μητέρες και τα μωρά που φιλοξενεί, και ότι μεταξύ άλλων, εφαρμόζει τα 10 βήματα για επιτυχή μητρικό θηλασμό.

Σύμφωνα με την κ. Γιάπρου οι μητέρες ή οι μέλλουσες μητέρες ακόμη κι αν δε έχουν γεννήσει στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας μπορούν να απευθυνθούν στην μαιευτική κλινική και να λάβουν πολύτιμες πληροφορίες για τον μητρικό θηλασμό και άλλα ζητήματα που τις απασχολούν σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη αλλά και απαιτητική περίοδο της ζωής τους.






















Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας



epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πιστοποιημένο και με ταμπέλα ως "Φιλικό προς τα Βρέφη", το Νοσοκομείο Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6430684785191813242
item