Άρτα: Θετικές εξελίξεις για τον παιδικό σταθμό του Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας Άρτα: Θετικές εξελίξεις για τον παιδικό σταθμό του Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Θετικές εξελίξεις για τον παιδικό σταθμό του Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας

Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τη λειτουργία του παιδικού σταθμού στον Άγ. Σπυρίδωνα, όπως ανακοίνωσε στο “Μ” ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αρταίων, Σωτήρης Χρηστούλης. 

Όπως φαίνεται, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τον ιδιοκτήτη, με στόχο να συνεχίσει τη λειτουργία του ο παιδικός σταθμός του Αγ. Σπυρίδωνα, ο οποίος μέχρι πρότινος αναμενόταν να κλείσει. 

Το γεγονός αυτό, όπως θα θυμάστε, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στους γονείς των μικρών παιδιών της περιοχής όσο και σε όλη την τοπική κοινότητα του Αγ. Σπυρίδωνα, αφού αισθάνονταν ότι η περιοχή τους θα υποβαθμιστεί και η ζωή τους θα γίνει δυσκολότερη, μιας που θα έπρεπε οι γονείς να διανύουν χιλιόμετρα για να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς.

Μάλιστα, η κατάσταση έγινε πολλές φορές έκρυθμη με τους κατοίκους να διαμηνύουν προς τη Δημοτική Αρχή ότι αν δεν βρει λύση που να τους ικανοποιεί, τότε δεν θα είναι ευπρόσδεκτη στον Άγ. Σπυρίδωνα. 

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται πως ταρακούνησαν τη Δημοτική Αρχή με το Δήμαρχο να πηγαίνει, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Υπουργείο Εσωτερικών για να βρει μια λύση, αλλά και να ξεκινάει νέο κύκλο επαφών με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να αναλάβει το κόστος για να μετατραπεί ο υπάρχων παιδικός σταθμός σε έναν παιδικό σταθμό που θα πληροί όλες τις νέες προδιαγραφές βάσει νόμου και θα είναι ασφαλής για τα παιδιά.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής: ο ιδιοκτήτης του κτιρίου υποσχέθηκε στη Δημοτική Αρχή μετά από νέα συνάντηση που είχαν ότι θα αναλάβει το κόστος να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του ο παιδικός σταθμός από το Σεπτέμβριο. 

Αυτό μας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αρταίων, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα. 

Ο κ. Χρηστούλης δηλώνει αισιόδοξος ότι ο ιδιοκτήτης θα πράξει όσα υποσχέθηκε και ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά μέχρι το Σεπτέμβριο, ωστόσο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και γι’ αυτό θα περιμένουμε με τη Δημοτική Αρχή τις εξελίξεις, να υλοποιηθούν δηλαδή όλα όσα συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη”. 

Ο κ. Χρηστούλης μάλιστα πιστεύει ότι αυτή είναι και η μοναδική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού από τη μία οι γονείς δεν δέχονται τελικά σε καμία περίπτωση τα παιδιά τους να μεταφέρονται σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς με μικρό λεωφορείο που ήδη έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αρταίων, και από την άλλη το ενδεχόμενο να μετατραπεί το πρώην γυμνάσιο του Αγ. Σπυρίδωνα σε παιδικό σταθμό δεν είναι εφικτό άμεσα, αφού ακόμη κι αν υπάρξουν άμεσα οι χρηματοδοτήσεις, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν περίπου σε δύο χρόνια.

Δεδομένων των συνθηκών, τη λύση μπορεί να προσφέρει στο συγκεκριμένο θέμα μόνο ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, κάνοντας όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του παιδικού σταθμού εκεί, κάτι το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κάνει.

Κλείνοντας, ο κ. Χρηστούλης δήλωσε πως θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως το Δήμαρχο Αρταίων για τις ενέργειές του και την αρωγή του στην επίλυση του θέματος, όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αρταίων, καθώς και τον ιδιοκτήτη που δείχνει να καταλαβαίνει τους προβληματισμούς των κατοίκων του Αγ. Σπυρίδωνα και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο.

Εν κατακλείδι, και μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε με το άκουσμα των αρχικών ανακοινώσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής για παύση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού, οι κάτοικοι του Αγ. Σπυρίδωνα, το Τοπικό Συμβούλιο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του παιδικού σταθμού Αγ. Σπυρίδωνα αναμένουν αγωνιωδώς να δουν τις δεσμεύσεις αυτές να γίνονται πράξη!


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Θετικές εξελίξεις για τον παιδικό σταθμό του Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3382709423111073150
Σχόλια
item