Άρτα: Με παλμό και ενθουσιασμό το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Άρτα

Μετά τις πετυχημένες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, μετά από την πιο μαζική απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στην πόλη, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πραγματοποίησαν ένα από τα πιο μαζικά μαθητικά Φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων. Την πρώτη μεγάλη ανοιχτή διά ζώσης εκδήλωση της ΚΝΕ μετά από 9 μήνες.

Λίγο μετά τις 8 καθώς ο ήλιος έπεφτε ήταν όλα έτοιμα. Γωνιά για την Παλαιστίνη, γωνιά για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, έκθεση ζωγραφικής που επιμελήθηκε η 14χρονη Μαρία Αρχιμανδρίτη, έκθεση ενάντια στα ναρκωτικά, έκθεση για τα εργατικά ατυχήματα, που τον τελευταίο χρόνο μετράμε δύο «δολοφονημένους» εργάτες στην πόλη μας, βιβλιοπωλείο. Τα μουσικά όργανα κουρδισμένα και οι καλλιτέχνες στις θέσεις τους.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το έντεχνο ντουέτο της ΚΝΕ όπου «έσπασε τον πάγο» και ξανακούστηκε ζωντανή μουσική στην πόλη μετά από έναν και πλέον χρόνο. 

Ακολούθησε ανάγνωση κειμένου από τον 14χρονο Νέστορα Σκέντο, με θέμα τον πόλεμο και την ειρήνη. Χαρακτηριστικά έγραψε «όσο και να σας φαίνεται παράξενο η ειρήνη θα έρθει με επανάσταση (…), με μια κοινωνική – πολιτισμική επανάσταση, (…) που μόνο μια επαναστατική οργάνωση μπορεί να είναι η πρωτοπορία της». 

Έντονο ενδιαφέρον και συγκίνηση προκάλεσε το ρεμπέτικο μουσικό αφιέρωμα που ετοίμασε μαθήτρια, στη μνήμη του 18χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη χρονιά. Η βραδιά έκλεισε με dj set.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την καλοκαιρινή δραστηριότητα της ΚΝΕ με πρώτη στάση τη συμμετοχή στο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στη Μυτιλήνη.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με παλμό και ενθουσιασμό το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4166743317876206123
item