Γιάννενα: Έγινε η τελετή ονοματοθεσίας του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων

Το ονοματεπώνυμο του σπουδαίου Ηπειρώτη, Νικόλαου Δούμπα θα φέρει πλέον το Μουσικό Ιωαννίνων.

Το όνομα του Νικόλαου Δούμπα φέρει στο εξής το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, μετά τη μετονομασία του, αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο έλληνα με καταγωγή από την περιοχή του Γράμμου και μετέπειτα από τη Μοσχόπολη της Βορ. Ηπείρου, που μεγαλούργησε στο εξωτερικό.

Το απόγευμα της Παρασκευής σε μία λιτή τελετή, πραγματοποιήθηκε με αφορμή και το τέλος της σχολικής χρονιάς, η τελετή ονοματοθεσίας του σχολείου, παράλληλα με την απονομή των τίτλων αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Λυκείου.


Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μαριγούλα Κασαγιάννη αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών για τη μετονομασία του σχολείου, αλλά και στην προσωπική διαδρομή του Νικόλαου Δούμπα. 

Από την ομιλία της δε θα μπορούσε να απουσιάσει φυσικά και το μείζον ζήτημα που μένει να αντιμετωπιστεί για το Μουσικό Σχολείο, που δε είναι άλλο από το κτιριακό, με την διευθύντρια να απευθύνεται προς τον δήμαρχο κ. Ελισάφ, εκφράζοντας ευχαριστίες για την διαρκή συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και ζητώντας από την άλλη την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξεύρεση ενός νέου κτιρίου που θα είναι αντάξιο και της ιστορίας, αλλά και των αναγκών του σχολείου.


Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ και στη συνέχεια από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκη, τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευαγ. Κωσταδήμα, αλλά και τον Μιχ. Παντούλα, που ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, με πρώτη έδρα τότε, τα Δολιανά.epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έγινε η τελετή ονοματοθεσίας του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6301310755163372404
item