Η «σπείρα του νεκροταφείου»: Ο «Χαν», το «αθεόφοβο» δίδυμο και το μαγαζί στην Ομόνοια

Η σπείρα στόχευε πολίτες που πήγαιναν σε κηδείες στο κοιμητήριο της λεωφόρου Θηβών ή για να ανάψουν ένα κερί στον τάφο κάποιου αγαπημένου τους προσώπου. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρακολουθούσαν τα θύματά τους και όταν αυτά πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους και έμπαιναν στο κοιμητήριο, τότε «άνοιγαν» τα οχήματα και άρπαζαν κινητά και χρήματα. Το δίδυμο διαρρηκτών πραγματοποίησε τουλάχιστον 30 διαρρήξεις τους τελευταίους μήνες.

Τελευταίο «χτύπημα» πριν από λίγα 24ωρα σε ένα μικρό Ι.Χ. αυτοκίνητο, που ο οδηγός του είχε σταθμεύσει για να μπει στο κοιμητήριο, με λεία περίπου 130 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο όμως οδήγησε στη σύλληψη δύο ηγετικών στελεχών του κυκλώματος και στην ταυτοποίηση των υπολοίπων.

Μετά την καταγγελία για την κλοπή, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν, επί της λεωφόρου Σχιστού, έναν 49χρονο και έναν 39χρονο οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.

Την ίδια ώρα, συνάδελφοι τους του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη εξακρίβωσαν την εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων, που κάθε φορά συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση στις διαρρήξεις των οχημάτων.

Πρόκειται για Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς στη Μάνδρα (σ.σ. σχεδόν όλοι τους σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα), οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψη τους. 

Επίσης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός Πακιστανού με το ψευδώνυμο «HAN», ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ηλεκτρικά είδη στην περιοχή της Ομόνοιας και είχε ρόλο κλεπταποδόχου.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας είχαν «επαγγελματική» δράση γύρω από το Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής την εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 30 διαρρήξεις - κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητα. 

Όπως διαπιστώθηκε, από νωρίς το πρωί, τα μέλη της «συμμορίας του νεκροταφείου» έπαιρναν... θέσεις, παρακολουθώντας κάθε άτομο που προσέρχονται στο Κοιμητήριο.

Μόλις βεβαιώνονταν ότι είχε απομακρυνθεί από το όχημα του, ένας ή δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας το προσέγγιζαν και με ειδικό σφυράκι έκτακτης ανάγκης έσπαγαν το φινιστρίνι για να αποκτήσουν πρόσβαση, αρπάζοντας τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ. 

Οι δράστες κρατούσαν τα χρήματα, ενώ τις ηλεκτρικές συσκευές τις έδιναν στον Πακιστανό κλεπταποδόχο για να τις πουλήσει στο μισό της αξίας τους. Συνήθως η λεία τους από κάθε «χτύπημα» κυμαίνονταν μεταξύ 50 και 100 ευρώ, ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση μίας 51χρονης που στις 17 Φεβρουαρίου απώλεσε το ποσό των 900 ευρώ και την περίπτωση μίας 52χρονης που στις 26 Μαΐου είδε να... βγάζουν φτερά από το όχημα της 600 ευρώ μετρητά και το κινητό της τηλέφωνο. Η έρευνα για την ταυτοποιήση της εμπλοκής του και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

epirusblog.gr
5 of 5
Η «σπείρα του νεκροταφείου»: Ο «Χαν», το «αθεόφοβο» δίδυμο και το μαγαζί στην Ομόνοια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7627226267823464682
item