Γιάννενα: Στα… κάγκελα οι ερασιτέχνες αλιείς

Την απόσυρση του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος για την ερασιτεχνική – αθλητική αλιεία ζητούν οι ερασιτέχνες αλιείες, τονίζοντας ότι οι περιορισμοί που τίθενται δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά με την προστασία των επαγγελματιών αλιέων.

Οι εντονότατες αντιδράσεις έχουν να κάνουν όχι μόνο με το περιεχόμενο του Π.Δ., αλλά και με τον τρόπο που επιλέχθηκε να αλλάξει η νομοθεσία, με τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Φρίγκα να κάνει λόγο για μεθόδευση, προκειμένου να μην ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και να καταγγέλλει το μικρό χρονικό διάστημα που τίθεται σε διαβούλευση, η οποία λήγει την Παρασκευή. 

Ο κ. Φρίγκας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική αιτιολόγηση των περιορισμών που τίθενται, ζητώντας να γίνει διάλογος από μηδενική βάση.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από όσους ασχολούνται με την υποβρύχια αλιεία, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγίου Βορειοδυτικής Ελλάδος «Σκίρων» Βασίλη Σπηλιά να κάνει λόγο για παράλογες απαγορεύσεις, με πιο χαρακτηριστική την προσθήκη του Απριλίου (μαζί με τον Μάιο) στους μήνες που απαγορεύεται το ψάρεμα με ψαροτούφεκο.

«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Το θεωρούμε κατάφωρα άδικο και ρατσιστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα… κάγκελα οι ερασιτέχνες αλιείς
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3483336173587264328
item