Επιμένει η Γερμανία σε ενιαίους κανονισμούς εισόδου ταξιδιωτών στην ΕΕ, για να προλάβει τη μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα Επιμένει η Γερμανία σε ενιαίους κανονισμούς εισόδου ταξιδιωτών στην ΕΕ, για να προλάβει τη μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επιμένει η Γερμανία σε ενιαίους κανονισμούς εισόδου ταξιδιωτών στην ΕΕ, για να προλάβει τη μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα

Η κυβέρνηση της Γερμανίας επιδιώκει ενιαίους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση για όσους έρχονται από περιοχές με αυξημένα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι «βλέπουμε σήμερα, π.χ., στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και εντός ΕΕ, στην Πορτογαλία, πόσο γρήγορα οι αριθμοί των κρουσμάτων και κατά συνέπεια της νοσοκομειακής περίθαλψης μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω λόγω νέων παραλλαγών».

Συστάσεις στους Γερμανούς πολίτες

«Γι' αυτό και εδώ στη χώρα μας συμβουλεύουμε εντόνως να μη γίνονται ταξίδια σε περιοχές όπου διαπιστώνεται εξάπλωση των παραλλαγών. Υπάρχουν οι συγκεκριμένοι κανόνες, με σαφείς και αυστηρούς κανονισμούς καραντίνας και μόνο πολύ λίγες εξαιρέσεις», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση είναι της άποψης, και το επιδιώκει αυτό στην Ευρώπη, ότι πρέπει να έχουμε μια ενιαία διαδικασία για όλους σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Οπου δεν είναι ακόμη ενιαία, εκεί θα συνεχίσουμε να το επιδιώκουμε», τόνισε ο Στ. Ζάιμπερτ.

Οι απαιτήσεις Μέρκελ και Μακρόν

Η Άνγκελα Μέρκελ από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό της, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκαν εκτενώς στην ανάγκη κοινής αντιμετώπισης ταξιδιωτών από τρίτες χώρες προς την ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα, το αμερικανικό Bloomberg έκανε λόγο για «κατσάδα» της Γερμανίδας καγκελαρίου προς την Ελλάδα, αναφορικά με τους περιορισμούς μετακίνησης που έχει θέσει σε εφαρμογή η χώρα μας, για ταξιδιώτες που έχουν κάνει κινεζικό ή ρωσικό εμβόλιο.

Πάντως, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δημοσιογραφικές υπερβολές αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Χθες ωστόσο, έγινε γνωστό πως η χώρα μας τροποποιεί τα μέτρα που επιβάλλει στην είσοδο Ρώσων πολιτών στη χώρα μας, απαιτώντας μοριακό τεστ ή self test ακόμη και σε εμβολιασμένους.


epirusblog.gr
5 of 5
Επιμένει η Γερμανία σε ενιαίους κανονισμούς εισόδου ταξιδιωτών στην ΕΕ, για να προλάβει τη μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 67572323614494302
Σχόλια
item