Πώς θα αποφύγετε την κακή διάθεση όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε

Η διατροφή σου μπορεί να καταστρέψει τη διάθεσή σου. Όταν μειώνεις τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες πέφτει και το σάκχαρο στο αίμα, κι επειδή πέφτει, αυτό συμβάλλει στην αλλαγή της διάθεσής σου.

Πώς θα αποφύγετε την κακή διάθεση όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε:

Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές. Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, εύκολα μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε ξαφνικές, δραστικές αλλαγές.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια έξυπνη πρακτική, αφού θα καταλήξετε να πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας και τελικά να παραιτείστε της προσπάθειάς σας. Ξεκινήστε κάνοντας μικρές αλλαγές και δίνοντας στον εαυτό σας χρόνο να τις συνηθίσει.

Εστιάστε σε όσα μπορείτε να τρώτε. Αντί να εστιάζετε στις λιχουδιές που θα πρέπει να στερηθείτε προκειμένου να χάσετε βάρος, εστιάστε σε όλες εκείνες τις νόστιμες, θρεπτικές τροφές που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας.

Τα φρούτα, τα χορταστικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι άπαχες πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.

Οργανώστε τα γεύματά σας. Τα μικρά, συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να κρατήσουν σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας και να αποτρέψουν τις εναλλαγές στη διάθεσή σας.

Μην παραλείπετε γεύματα και μην περιμένετε να νιώσετε έντονη πείνα μέχρι να φάτε το επόμενο γεύμα σας. Οργανώστε τα καθημερινά γεύματά σας έτσι ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.

Μη βγάζετε τελείως τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας. Οι υδατάνθρακες είναι η αγαπημένη πηγή καυσίμων του οργανισμού σας και είναι απαραίτητοι στη διατροφή σας.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν «δαιμονοποιηθεί», ωστόσο σχετική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δίαιτες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων οδηγούν σε νευρικότητα και κακή διάθεση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τους απλούς υδατάνθρακες με σύνθετους (π.χ. το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης), ώστε να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Ξεκουραστείτε. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε επαρκώς κάθε βράδυ. Η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου μπορούν να σας δημιουργήσουν στρες, επομένως φροντίστε να ξεκουράζεστε ώστε να έχετε ενέργεια και να αποτρέπετε τις εναλλαγές διάθεσης.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς θα αποφύγετε την κακή διάθεση όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7971913549239427833
item