Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για το Ταξίδι στα Αστέρια: «Μια ταινία Τέχνης, που αφορά όλο τον κόσμο»

Το Ταξίδι στα Αστέρια, η ταινία για τα 100 χρόνια ζωής και επιτυχιών του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού, είναι πρώτα από όλα μία «ταινία Τέχνης», δηλώνει στο Gossip-tv.gr η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, που συμμετέχει στο εξαιρετικό cast.

«Θεωρώ ότι είναι μία πολύ ευτυχής στιγμή για τον κινηματογράφο, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι μας και ξέρουμε τι συμβαίνει, να γυρίζονται τέτοιες ταινίες και τέτοιου θέματος, που δεν έχει να κάνει μόνο με το μπάσκετ, δεν είναι μία ταινία που μιλάει μόνο για το μπάσκετ», αναφέρει η ίδια και τονίζει: «Είναι μία ταινία που μιλάει για την ιστορία μιας ομάδας και ‘ακουμπάει’ σε πολλά πράγματα: Σε μια οικογένεια, στην Ελλάδα μέσα στα χρόνια, πώς ήταν οι άνθρωποι… Δηλαδή, ‘χρησιμοποιείται’ το μπάσκετ για να μιλήσουμε για την κοινωνία της εποχής μέχρι και σήμερα».

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατέχει έναν μικρό ρόλο στην ταινία, καθώς υποδύεται τη Στέλλα: «Η ‘Στέλλα’ είναι ένας πολύ μικρός ρόλος γιατί αυτή η ταινία είναι μία ‘αντρική υπόθεση’, εξαιτίας του θέματος βέβαια. 

Η Στέλλα είναι το δεξί χέρι του Παύλου Γιαννακόπουλου και είναι η γυναίκα που λύνει κάποια θέματα όταν φτάσουν σε ένα κομβικό σημείο». 

Όσον αφορά τον τρόπο που προσέγγισε τον ρόλο μιας τέτοιας γυναίκας, που είχε τόσο σημαντική θέση δίπλα στον Παύλο Γιαννακόπουλο, η ίδια εξηγεί: «Όταν είσαι το ‘δεξί χέρι’ ενός τέτοιου ανθρώπου, με τέτοιες ευθύνες, με τέτοιον δυναμισμό, σίγουρα πρέπει κι εσύ ο ίδιος να έχεις έναν αντίστοιχο δυναμισμό για να ανταπεξέλθεις και να μπορέσεις να είσαι το ‘δεξί χέρι’ του».

«Είναι σημαντικό ο κόσμος να ξαναμπεί στις αίθουσες»

Το Ταξίδι στα Αστέρια είναι διαθέσιμο από τις 27 Ιουνίου μέσω Online Streaming στο viva.gr και η ηθοποιός δηλώνει στο Gossip-tv.gr πως η ταινία αυτή την κάνει χαρούμενη που υπήρξε μέλος της, τονίζοντας πως θα ήταν ευχής έργον να μπορέσει το κοινό να την παρακολουθήσει και μέσα στις «σκοτεινές αίθουσες»: «Μόνο χαρά νιώθω γι’ αυτή την ταινία, γιατί είναι μία προσπάθεια με αρκετές δυσκολίες, δεν είναι απλό πράγμα να καταγραφούν αυτές οι στιγμές από το παρελθόν, δηλαδή ξέρω πολύ καλά ότι δεν ήταν απλό. 

Χαίρομαι που αυτό θα επικοινωνήσει με το κοινό κι ελπίζω κάποια στιγμή να επικοινωνήσει και ζωντανά με το κοινό, να μπορέσει να τη δει ο κόσμος στις αίθουσες. 

Για ‘μένα αυτό είναι το πιο βασικό και έχει να κάνει και με όλες τις ταινίες, δηλαδή ελπίζω σιγά σιγά ο κόσμος να μπει στις κινηματογραφικές αίθουσες, να μπει στα θέατρα και αν το έναυσμα θα είναι μία ταινία, αυτή η ταινία ή μία άλλη, δεν έχει τόση σημασία».

Αυτό που η ίδια επισημαίνει για το Ταξίδι στα Αστέρια είναι πως πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, μία «ταινία Τέχνης» που είναι ιδανική για όλους και όχι μόνο για όσους αγαπούν τον αθλητισμό ή το μπάσκετ: «Φαντάζομαι ότι υπάρχει ένα κομμάτι του κοινού που θα θέλει να την παρακολουθήσει καθαρά για αθλητικούς λόγους, επειδή είναι Παναθηναϊκός, παρακολουθεί μπάσκετ… Πέρα όμως από αυτό το κοινό, γιατί δεν αφορά μόνο τους μπασκετόφιλους ή τον Παναθηναϊκό, αφορά όλο τον κόσμο, είναι μια ταινία Τέχνης.

Έχει γίνει μία δουλειά που η βάση της είναι η Τέχνη και αφορά μετά στο μπάσκετ, στον αθλητισμό… Άρα δεν επικεντρώνεται μόνο στο μπάσκετ, στον αθλητισμό, νομίζω ότι αφορά όλο τον κόσμο. 

Έχει φοβερό ενδιαφέρον, κι εγώ που δεν… τρέχω στα γήπεδα, τη βρήκα φοβερά ενδιαφέρουσα».

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε στο Gossip-tv.gr και για τα μελλοντικά της σχέδια στο θέατρο, με την υποσημείωση της αβεβαιότητας που εδώ και ενάμιση χρόνο ταλανίζει, ειδικά τον χώρο αυτό: «Τα μελλοντικά μου σχέδια εξαρτώνται πολύ από την πανδημία γιατί έχουν να κάνουν με το θέατρο και είναι για τον χειμώνα. 

Είναι μία παράσταση που έμεινε λίγο πριν την πρεμιέρα, που σκηνοθετώ και παίζω, που λέγεται Good People, που θα ανέβει στο θέατρο Πειραιώς – αλλά αυτό εξαρτάται από παράγοντες στους οποίους δεν έχουμε κανέναν έλεγχο ή πληροφορία. 

Επίσης θα σκηνοθετήσω μία άλλη παράσταση, το Tape, που θα ανέβει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, επίσης όταν ανοίξουν τα θέατρα. 

Και για τα δύο είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, θέλω πολύ να ανοίξουν τα θέατρα, να δουλέψουμε, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, να μπει ο κόσμος στις αίθουσες και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, από όλες τις πλευρές, για όλο τον κόσμο, όπως ήμασταν πριν, έστω, κατά κάποιον τρόπο».

Πώς θα δείτε την ταινία

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. 

Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για τη μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας | Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη | Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής | Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος | Διευθυντής Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης | Διευθυντής Φυτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου | Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου | Μουσική: Νίκος Κυπουργός | Ήχος: Ντίνος Κίττου | Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης | Σκηνικά: Κική Πίττα Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα | Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου | Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου | Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Χρήστος Πλαϊνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια.

epirusblog.gr
5 of 5
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για το Ταξίδι στα Αστέρια: «Μια ταινία Τέχνης, που αφορά όλο τον κόσμο»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 896124177807024695
item