Πρέβεζα: Εξαδάκτυλος "Το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας δεν είναι απαγορευτικό για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα" Πρέβεζα: Εξαδάκτυλος "Το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας δεν είναι απαγορευτικό για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα" | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εξαδάκτυλος "Το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας δεν είναι απαγορευτικό για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα"

Την πόλη της Πρέβεζας επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έπειτα από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Αφορμή για την πρόσκληση, από πλευράς του  Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, αποτέλεσε το γεγονός ο Πρόεδρος του ΠΙΣ να ενημερωθεί για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και να στηρίξει την προσπάθειά για ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νομό μας. 

Στην προγραμματισμένη λοιπόν συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Dioni, o κος Εξαδάκτυλος ανέφερε τα εξής:

"O Ιατρικός Σύλλογος της Πρέβεζας είναι από τους πλέον ενεργούς συλλόγους, έχοντας ιδιαίτερη δράση και συμμετοχή σε όλα τα τεκταινόμενα και το γίγνεσθαι του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου και δια του προέδρου του κου Θωμά Δήμα αλλά και δια του γενικού γραμματέα του κου Σουμαλεύρη ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα προήδρευε και της επιτροπής δεοντολογίας του βιοηθικής του ΠΙΣ της οποίας της σημασίας τη βλέπουμε σήμερα αν αναλογιστούμε τα διλήμματα που προκύπτουν σχετικά με τους εμβολιασμούς της πανδημίας. 

"Η περιοχή σας έχει ταλαιπωρηθεί από την πανδημία, αλλά λιγότερο από άλλες περιοχές. 

Και αυτό δεν συνέβη τυχαία, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια ιδιαίτερα ενεργή δημοτική αρχή και το πρωί είχα τη χαρά να συναντήσω και τον Δήμαρχο, κο Γεωργάκο και συζητήσαμε επ'αυτού και η οποία έχει μια καταπληκτική συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο  Πρέβεζας". 

"Σχετικά με το θέμα των υποδομών του νοσοκομείου το οποίο επισκέφτηκα σήμερα το μεσημέρι, νομίζω πως είναι δυσανάλογο της δυναμικής της πόλης και των ανθρώπων της. 

Και αυτό το αναφέρω όχι μόνο γιατί οι κτιριακές υποδομές χρειάζονται ανανέωση ή καινούριες υποδομές, αλλά γιατί από την ενημέρωση που είχα η παραγωγικότητα του νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλη. 

Αυτό το οποίο επισημάναμε το πρωί κατά την επίσκεψη μου στο νοσοκομείο είναι ότι θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και μάλιστα με προσωπικό που μπορεί να κάνει την εκπαίδευσή του. 

Η υλικοτεχνική υποδομή θα πρέπει να βελτιωθεί διότι και πάλι είναι δυσανάλογη των αποτελεσμάτων που έχουν οι συνάδερφοι οι οποίοι προφανώς με αυτοθυσία αυτοί και το νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργούν μέσα στο νοσοκομείο και πέραν αυτών, οι υποδομές θα πρέπει είτε να βελτιωθούν είτε να γίνουν νέες". 

"Αναφορικά με την ανέγερση νέου νοσοκομείου, το βασικότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο χώρος που έχει διατεθεί από την δημοτική αρχή και είναι αξιέπαινη γι' αυτό και μάλιστα σε ένα σημείο το οποίο προσφέρεται γιατί είναι πάνω σε οδικούς κόμβους και άρα ως τοποθεσία θεωρείται ιδανική. 

Σε αυτό είμαι πρόθυμος να ενώσω τη φωνή μου μαζί με τη φωνή των συναδέρφων και των δημοτικών αρχόντων καθώς και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής έτσι ώστε η πολιτεία να ξαναδεί το θέμα αυτό - της ανέγερσης νέου νοσοκομείου - με ρεαλισμό και ψύχραιμο μάτι". 

"Το γεγονός ότι υπάρχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο στην κοντινή Λευκάδα δεν είναι απαγορευτικό διότι πολύ απλά οι πληθυσμοί που εξυπηρετούνται και η ικανότητα ενός νοσοκομείου να προσελκύσει το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να λειτουργήσει είναι σίγουρα διαφορετική και με αυτές τις σκέψεις είμαι πρόθυμος έχοντας δει την δυσαναλογία μεταξύ ποιότητας παροχής ιατρικών υπηρεσιών από πλευράς του έμψυχου προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής που υπάρχει, είμαι πρόθυμος και θα συμβάλλω όσο μπορώ, από την άλλη όμως ο ΠΙΣ δεν είναι αυτός που αποφασίσει για αυτές τις δράσεις, δεν λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις αλλά εκ του νόμου είναι το νομικό πρόσωπο του δημοσίου δικαίου που συμβουλεύει την πολιτεία και εδώ η συμβουλή μας αισθάνομαι ότι μπορεί και πρέπει να είναι θετική. 

Αυτό βέβαια δεν θα επιβαρύνει τα άλλα γειτονικά νοσοκομεία και άλλωστε στην πανδημία είδαμε τα μικρά νοσοκομεία να βοηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία".  


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εξαδάκτυλος "Το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας δεν είναι απαγορευτικό για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα"
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2943446560824611238
Σχόλια
item