Γιάννενα: Αγωνιώδεις εκκλήσεις για ενίσχυση της εθελοντικής προσέλευσης


Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις για ενίσχυση της εθελοντικής προσέλευσης των πολιτών, στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις για ενίσχυση της εθελοντικής προσέλευσης των πολιτών, στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης και όχι μόνο, αφού οι ελλείψεις είναι πλέον καθημερινές, με αποτέλεσμα να κρέμονται από μία κλωστή, εξαιρετικά επείγουσες ιατρικές πράξεις.

Το στίγμα της υφιστάμενης κατάστασης στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτ. Ελλάδας, το ΠΓΝΙ έδωσε η Ελευθερία Ζερβού, διευθύντρια Αιμοδοσίας του νοσοκομείου, που με τρεμάμενη φωνή και εύγλωττη συγκίνηση, ανέλαβε την ευθύνη για το πρωτοφανές όπως είπε, περιστατικό, που δεν στάθηκε δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες μετάγγισης ογκολογικών ασθενών.

«Οφείλω αρχικά να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη των ασθενών, που έχουν ανάγκη μετάγγισης προς τους εθελοντές αιμοδότες για τη βοήθειά τους, δεν μπορώ όμως να μη σταθώ στο πρωτοφανές περιστατικό που είχαμε στο ΠΓΝΙ. 

Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά και αισθάνομαι ντροπή για αυτό που έγινε και αναλαμβάνω την ευθύνη ς ως διευθύντρια της Αιμοδοσίας, που διώξαμε ογκολογικούς ασθενείς, που δεν μπορέσουμε να τους μεταγγίσουμε. 

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι κάποια στιγμή ίσως όλοι βρεθούμε σε αυτή τη θέση και να βοηθήσουμε», τόνισε η κα Ζερβού.

Καταρρίφθηκαν οι μύθοι για τη σχέση αίματος – πανδημίας

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα κορυφαία ιατρικά – επιστημονικά περιοδικά προ ημερών, που στηρίχθηκε σε δείγμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, επισφραγίζει με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στο μεταξύ, την αρχική άποψη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω της μετάγγισης αίματος.

Επίσης η κα Ζερβού θέλησε να ξεδιαλύνει έναν από τους πολλούς μύθους που κυκλοφορούν, ότι οι εμβολιασμένοι ενάντια στον κορωνοϊό μπορούν να μεταδώσουν τον ιό εάν αιμοδοτήσουν.

«Είναι ένας ακόμη μύθος από τους πολλούς που κυκλοφορούν κυρίως μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Ισχύει απόλυτα αυτό που είπαμε από την αρχή, ότι κάποιος που έχει εμβολιστεί και θέλει να αιμοδοτήσει μπορεί να το κάνει άφοβα. 

Απλώς εμείς συνιστούμε, εάν αισθάνεται μετά τον εμβολιασμό κάποιο αίσθημα κόπωσης, ατονίας, κακουχίας ή έχει κάποια ελαφρά συμπτώματα, να προσέλθει για να αιμοδοτήσει, μετά από διάστημα επτά ημερών», ανέφερε.

epirusblog.gr
5 of 5
Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις για ενίσχυση της εθελοντικής προσέλευσης των πολιτών, στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης Αγωνιώδ...
Γιάννενα: Αγωνιώδεις εκκλήσεις για ενίσχυση της εθελοντικής προσέλευσης
epirusblog.gr
5 of 5
Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις για ενίσχυση της εθελοντικής προσέλευσης των πολιτών, στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης Αγωνιώδ...
Ιωάννινα 9170491403444281836
item