Γιάννενα: Ξεκινά η Β΄ φάση του αποχετευτικού ακαθάρτων στην Ελεούσα

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή της Β΄ φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην κοινότητα Ελεούσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης υλοποίησής του έργου  από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. 

Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ με την υλοποίησή του δίνει ολοκληρωμένη λύση στη πρόβλημα διαχείρισης των οικιακών λυμάτων του οικισμού της Ελεούσας. 

Να σημειωθεί πως αποτελούσε μια από τις βασικές διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής για ένταξη και χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ, καθώς το αρχικό έργο είχε κατασκευαστεί αφήνοντας σημαντικά τμήματα του οικισμού της Ελεούσας εκτός δικτύου.   

«Με την κατασκευή του επιτυγχάνουμε να καλύψουμε πλήρως το πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού της Ελεούσας, και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η προσπάθεια που καταβάλαμε επί σειρά ετών με το Τμήμα Προγραμματισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παίρνει “σάρκα και οστά”  δημιουργώντας νέα δεδομένα στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των αστικών λυμάτων» αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και εξηγεί « καταφέρνουμε αφενός να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προστατεύσουμε το περιβάλλον και αφετέρου να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο επιβολής  προστίμων από τους Ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς η Ελεούσα ανήκει στην κατηγορία των οικισμών που επιβάλλεται να διαθέτουν ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Ζητάμε, υπογραμμίζει κλείνοντας ο Δήμαρχος τα τελευταία ψήγματα υπομονής των κατοίκων της έδρας του Δήμου καθώς με αυτό το έργο ολοκληρώνονται τα έργα υποδομών που ταιριάζουν και αρμόζουν στην πρωτεύουσα του Δήμου Ζίτσας. 

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: “κάλιο αργά παρά ποτέ”. Όλοι μαζί θα τελειώσουμε τα τελευταία έργα υποδομών και θα πάμε στη φάση των αποκαταστάσεων με ασφαλτόστρωση σε ολόκληρο τον οικισμό».   

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Το έργο με τίτλο: «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Δ.Κ. Ελεούσας – Β’ Φάσης» προϋπολογισμού 2.294.688,67€ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». 

Αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της επέκτασης του οικισμού Ελεούσας, συμπληρωματικά του δικτύου που είχε κατασκευαστεί από την πράξη «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Οικισμού Ελεούσας» (MIS: 340169), με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 7.720 μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, δύο (2) Αντλιοστασίων (Ε2 και Ε3) καθώς και την κατασκευή δύο καταθλιπτικών αγωγών, συνολικού μήκους 455 μ. για τη σύνδεση των αντλιοστασίων Ε3 και Ε2 και τη σύνδεση του αντλιοστασίου Ε2 με υφιστάμενο φρεάτιο. 

Έτσι θα συνδεθεί το εν λόγω δίκτυο με το υφιστάμενο της Ελεούσας, από το οποίο θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων για την κατάλληλη επεξεργασία και την τελική διάθεσή τους.        epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκινά η Β΄ φάση του αποχετευτικού ακαθάρτων στην Ελεούσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4160112749956035620
item