Ταξιδεύουμε στην υπέροχη Πάτμο και μένουμε στον ομορφότερο ξενώνα του νησιού!

Κάθε νησί και κάθε τόπος, έχει τη δική του ταυτότητα, χαρακτήρα, αύρα και όπως αλλιώς το αποκαλεί ο κάθε ένας. Στη συνείδηση των περισσότερων, η Πάτμος έχει χαραχτεί ως το νησί της εσωτερικής γαλήνης και ψυχικής κάθαρσης χάρη στο έντονο Χριστιανικό DNA της.

Το νησί εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί µια σταθερή αξία για ψαγµένους επισκέπτες, διανοούµενους, καλλιτέχνες και επώνυµους από όλο τον κόσµο που το επιλέγουν για αυτό ακριβώς το χαρακτήρα του. 

Αυτό το µεγαλείο νιώθει κανείς όταν περιδιαβαίνει τα σοκάκια του νησιού, όταν επισκέπτεται τα µνηµεία και τους εκκλησιαστικούς χώρους. 

Μια µυστηριακή ατµόσφαιρα πλανάται στον αέρα, κάτι ανεξήγητο που αποκαλύπτεται σε ντόπιους και επισκέπτες.

Πάτμος Χώρα
Πάτμος

Αξίζει λοιπόν να ανακαλύψετε όλη αυτή τη µαγεία που κρύβεται σε κάθε βήµα σας στα σοκάκια της Χώρας µε τα εντυπωσιακά αρχοντικά, στη σκοτεινή σπηλιά όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, στον Καθεδρικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στα ασκηταριά που τα λένε «Καθίσµατα». 

Αλλά ένα νησί, ένα ελληνικό νησί, διαθέτει και άλλες φυσικές οµορφιές, όπως γραφικούς οικισµούς, πεντακάθαρες παραλίες, ντόπιους γαστρονοµικούς θησαυρούς, φιλόξενους κατοίκους… Πείτε ναι, στην Πάτµο, ένα νησί-µνηµείο της Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

Η Χώρα

Ένα κόσµηµα µέσα σε ένα µεγαλύτερο, είναι η Χώρα η πρωτεύουσα του νησιού που αποτελεί Μνηµείο Παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO από το 1999. 

Η πανέµορφη πόλη, στην οποία δίνουν ζωή περίπου 540 κάτοικοι, είναι ο δεύτερος µεγαλύτερος οικισµός του νησιού, είναι χτισµένη και προστατεύεται κάτω από τα τείχη της οχυρωµένης βυζαντινής Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Χώρα Πάτμος

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι έχει κρατήσει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του µεσαιωνικού οικισµού µε δαιδαλώδη σοκάκια, µεγαλοπρεπή αρχοντικά µε ψηλούς αυλότοιχους και επίπεδες στέγες που εφάπτονται το ένα µε το άλλο. 

Ένας οικισµός µε εκτυφλωτικό λευκό τον οποίο λούζει ο ήλιος και τα στοιχεία της φύσης. 

Πέρα από την περιήγηση, στα σοκάκια θα βρείτε όλων των λογιών τα προσεγµένα µαγαζιά µε τουριστικά είδη, γραφικά παραδοσιακά ταβερνάκια, εστιατόρια, µπαράκια καθώς και επιλογές για διαµονή. 

Η πρωτεύουσα, αποτελεί σηµείο αναφοράς του πολιτιστικού πλούτου της Πάτµου, µε επίκεντρο την Ιερά Μονή, αλλά και ένα ολόκληρο αξιοθέατο από µόνη της.

Σοκάκι Χώρα Πάτμος

Σκάλα – Το µοναδικό λιµάνι της Πάτµου

Ιδιαίτερης οµορφιάς, είναι ένα γραφικό τουριστικό κέντρο και το µοναδικό λιµάνι της Πάτµου όπου δένουν τα πλοία, αποτελεί σηµείο εξορµήσεων για πολλές παραλίες και αξιοθέατα, και εκδροµών στα νησάκια των Αρκιών και του Μαραθιού. 

Είναι ο πιο πυκνοκατοικηµένος οικισµός µε περίπου 1.400 µόνιµους κατοίκους και τόπος που φιλοξενεί µια πλειάδα από τουριστικά καταστήµατα, τράπεζες, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόµενα δωµάτια.

Σκάλα Πάτμος

Επιπλέον, η Σκάλα ζει έντονα και τις νυχτερινές ώρες µε µπαράκια και κέντρα µε ζωντανή µουσική που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών ενώ το κοσµοπολίτικο χαρακτήρα της ενισχύουν και τα δεκάδες ιστιοπλοϊκά που δένουν στη Μαρίνα της. 

Η αδιαφιλονίκητη γοητεία της οφείλεται και στα έντονα αρχιτεκτονικά στοιχεία από την ιταλική κατοχή, µε κορυφαίο παράδειγµα το λεγόµενο «ιταλικό κτίριο» στην προκυµαία. 

Στην περιοχή ο επισκέπτης θα βρει το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και η αρχαία ακρόπολη στο ύψωµα Καστέλι.

Πάτμος Σκάλα

Τα must see της Πάτμου

Σίγουρα οι Μύλοι είναι στα must see του νησιού. Οι τρεις χαρακτηριστικοί ανεµόµυλοι στη Χώρα αποτελούν κόσµηµα για το νησί και ένα µοναδικό αξιοθέατο.

Το αρχοντικό Νικολαϊδη επίσης είναι ένα λαµπρό οίκηµα µε γοτθικές πινελιές που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγµα αστικής αρχιτεκτονικής του νησιού. 

Στα must see σημεία είναι και ο Βράχος της Καλλικατσούς. Δεν είναι ένας τυχαίος βράχος, αλλά ένα σηµείο που κουβαλά θρύλους και µύθους. 

Ο βραχώδης όγκος που σχηµατίστηκε την εποχή της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή πριν τέσσερα εκατοµµύρια χρόνια, αποτελεί και έναν σηµαντικό αρχαιολογικό χώρο του νησιού.

Πάτμος Μύλοι

Πάτμος: Το νησί της Αποκάλυψης

Η Πάτµος, γνωστή και ως Νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήµ του Αιγαίου, αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους θρησκευτικούς προορισµούς παγκοσµίως

Το νησί που ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος συνέγραψε το Ιερό Βιβλίο της Αποκάλυψης και ο Όσιος Χριστόδουλος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το διακρίνει ο µυστικισµός και η κατάνυξη και προκαλεί δέος όχι µόνο στους Χριστιανούς αλλά στους απανταχού επισκέπτες του.

Πάτμος Χώρα

Σηµείο αναφοράς όχι µόνο για την Πάτµο αλλά και για τον Χριστιανισµό παγκοσµίως. είναι το Ιερό Σπήλαιο Αποκάλυψης και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που στεφανώνει τη Χώρα και δεσπόζει από κάθε σηµείο σε όλο το νησί. 

Σύµφωνα µε αρχαιολογικά ευρήµατα, χτίστηκε στη θέση του αρχαίου ναού της Αρτέµιδος και περιβάλλεται από ακανόνιστο ορθογώνιο αµυντικό περίβολο που χρονολογείται στα τέλη του 11ου αιώνα µέχρι τον 17ο. 

Πολλά είναι ακόμα τα αξιοθέατα του νησιού με έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο θρησκευτικό αλλά παράλληλα πολιτιστικό και ιστορικό.

Το νησί της Αποκάλυψης, Πάτμος

Αφού φτάσαμε στο νησί για διακοπές δεν γίνεται να μην προτείνουμε την επιλογή μας για διαμονή που δεν είναι άλλη από τον εξαιρετικό ξενώνα Latmos1860 στη Σκάλα.

Latmos1860

Στο κέντρο της Σκάλας, στην πλατεία, 50 μόλις μέτρα από το λιμάνι, το Latmos1860 είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας που αν και άνοιξε το 2019 έχει ήδη ξεχωρίσει στον ξενοδοχειακό χάρτη του νησιού, ενώ η booking το αποθεώνει, αφού συγκεντρώνει εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες του, βαθμολογία 9,7 ενώ για την τοποθεσία αγγίζει το 10!

latmos 1860

Μπαίνοντας από την ξύλινη και επιβλητική του πόρτα σήμα, κατατεθέν άλλωστε του ιστορικού κτιρίου του 19ου αιώνα που το στεγάζει, θα βρεθείτε σε ένα πανέμορφο, γαλήνιο περιβάλλον, εναρμονισμένο άψογα με το φυσικό περιβάλλον και την πατινιώτικη αρχιτεκτονική με σκοπό να νιώσετε σαν το σπίτι σας!

latmos 1860
latmos 1860

Το υπέροχο αρχοντικό του 1860 που ξαναπήρε ζωή, και έγινε ένα πραγματικό Home Hotel χάρη στην όρεξη και την αγάπη δύο νέων ανθρώπων, προσφέρει μια εμπειρία αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας και ηρεμίας σε ένα γαλήνιο σκηνικό που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν.

Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, στην ιστορία και την αρχιτεκτονική τόσο του κτιρίου όσο και του τόπου και παράλληλα με γνώμονα την άνεση των επισκεπτών, την ποιότητα των παροχών και την υψηλή αισθητική, το Latmos1860 έγινε ένας εκπληκτικός value for money ξενώνας που ισορροπεί άριστα μεταξύ του παλιού και του νέου, του σύγχρονου και του παραδοσιακού.

Latmos 1860

Πέτρα, ξύλο, μάρμαρο, άνετοι φωτεινοί χώροι, κήπος, βεράντες, minimal design, vintage αντικείμενα, ρετρό γωνιές, καθαρές γραμμές, αρχοντικό ύφος, οικείες εικόνες που ξυπνούν μνήμες, έμφαση στην λεπτομέρεια, απίθανη θέα και πάνω απ’ όλα σπιτική ατμόσφαιρα, όλα γίνονται μια ξεχωριστή ενέργεια που σε συνεπαίρνει και σε απομονώνει.

Πάτμος, Latmos 1860

Αποτελείται από 4 αυτόνομα άνετα και φωτεινά διαμερίσματα, διαφορετικής χωρητικότητας και διαρρύθμισης που ωστόσο εξασφαλίζουν εξίσου όλες τις ανέσεις και παροχές. 

Όλα έχουν διαφορετική ιδιωτική είσοδο, ηχομόνωση, 4 αντίστοιχα πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες με εντοιχισμένες συσκευές, μπάνια με ντους, σεσουάρ και επώνυμα βιολογικά προϊόντα περιποίησης, κλιματισμό, σιδερώστρα και σίδερο, καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας, βεράντες επιπλωμένες, υψηλής ποιότητας επώνυμα στρώματα, θυρίδα ασφαλείας, επίπεδες smart TVs, βιβλία και επιτραπέζια για στιγμές χαλάρωσης, δυνατότητα για πλύσιμο ρούχων, έναν πανέμορφο κοινόχρηστο κήπο ενώ φτάνοντας θα βρείτε ένα περιποιημένο καλωσόρισμα με τοπικά, χειροποίητα προϊόντα! 

Ότι δηλαδή χρειάζεστε που θα διευκολύνει τη διαμονής σας και θα νιώσετε σαν το σπίτι σας! Επίσης, στο Latmos1860 είναι καλοδεχούμενο και το κατοικίδιο σας!

Latmos 1860 ξενώνας
Latmos 1860 εξωτερικός χώρος

Το Latmos1860 βρίσκεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του νησιού και κοντά σε κάθε σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως και στην αγορά ενώ σε απόσταση αναπνοής θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και super markets. 

Σε walking distance απόσταση θα βρεθείτε σε κάποιες από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς Μονές του νησιού! 

Από την άλλη σε 200 μόλις μέτρα με τα πόδια μπορείτε να είστε στη παραλία για βουτιές!

Highlight: Οι value for money τιμές και η εξαιρετική τοποθεσία για την οποία μάλιστα έχει βαθμολογηθεί με 9,9 από τους επισκέπτες του στη booking!

Plus: Ακριβώς δίπλα στο Latmos1860 βρίσκεται το δημοτικό parking όπου μπορείτε να παρκάρετε εντελώς δωρέαν!

Info: Ανοιχτά όλο το χρόνο
Σκάλα, Πάτμος, Κιν. +30 6972712465, +30 6934 609211,
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κάντε την κράτησή σας εδώ:  hotel-latmos1860.gr

Latmos 1860


epirusblog.gr
5 of 5
Ταξιδεύουμε στην υπέροχη Πάτμο και μένουμε στον ομορφότερο ξενώνα του νησιού!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7326744085997334323
item