Μακροχρόνιες σχέσεις: Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου! Μακροχρόνιες σχέσεις: Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μακροχρόνιες σχέσεις: Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις ξεχνάνε να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Έχοντας συνηθίσει την κοινή ζωή, μπορεί να εύκολα να χάσετε τον εαυτό σας.

Διαβάστε παρακάτω για να πάρεις μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε για να φροντίζετε τον εαυτό σας και να κρατήσετε τις ανάγκες σας και τα θέλω σας ζωντανά ακόμα και αν πια η ζωή σας δεν περιλαμβάνει μόνο εσάς.

Τι σημαίνει φροντίζω τον εαυτό μου;

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Προσπάθησε να βρεις ένα πράγμα που να μπορείς να κάνεις κάθε μέρα ακόμα και για δέκα λεπτά. 

Αφιέρωσε αυτό το χρόνο στο να συγκεντρωθείς μόνο και μόνο στον εαυτό σου και σε τίποτα άλλο. Φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει αγαπώ και σέβομαι τον εαυτό μου. Σέβομαι τα όρια μου. Μ’ αγαπάω έτσι ακριβώς όπως είμαι. 

 

Κάνε focus στο σώμα σου

Υπάρχει κάτι που να σε προβληματίζει σχετικά με την υγεία σου; Δες το, ψάξτο και βρες τη λύση που θα σου προσφέρει ηρεμία και ευεξία. Άκου το σώμα σου. Ξέρει τι σου λέει. Πολλές φορές αγνοούμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας αλλά πρέπει να μάθουμε να μην το κάνουμε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό, όπως και με όλα τα άλλα να μπορούμε να δούμε τι μας ζητάει ο οργανισμός μας. Φρόντισε να προσφέρεις στο σώμα σου τις τροφές που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Να δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να κινείται. Να πηγαίνεις για περπάτημα, να κάνεις γυμναστική, να κάνεις αυτό που χρειάζεσαι.

Κάνε focus στην ψυχή σου

Δες τι σου λείπει και τι σου φταίει. Αφιέρωσε χρόνο καθημερινά στο να αδειάζεις το μυαλό σου από σκέψεις που δεν έχουν να σου αποφέρουν κάτι. Βρες κάτι που να σε γεμίζει και φρόντιζε να το χαρίζεις στον εαυτό σου όσο πιο συχνά μπορείς. Όταν χρειάζεσαι χρόνο για εσένα, να ξέρεις να τον ζητάς. Μάθε να λες όχι. Μάθε να σέβεσαι τα όρια σου και να μην κάνεις πράγματα τα οποία δεν θέλεις. Μη συμβιβάζεσαι σε καταστάσεις που σε ρίχνουν. Δώσε στον εαυτό σου την αγάπη που του αξίζει.

epirusblog.gr
5 of 5
Μακροχρόνιες σχέσεις: Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1704968340824546497
Σχόλια
item