Πρέβεζα: Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Πρέβεζα Πρέβεζα: Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Πρέβεζα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Πρέβεζα

Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Πρέβεζα , οι οποίες θα διεξαχθούν και φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού και με την τήρηση του υγειονομικου πρωτοκόλλου που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Για τους υποψήφιους των ΓΕΛ ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 14/06 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Στις 15/06 ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ επίσης με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στις εξετάσεις θα πάρουν μέρος 400 υποψήφιοι των ΓΕΛ από την Πρέβεζα, 89 των ΕΠΑΛ και τέσσερις μαθητές θα δώσουν προφορικές εξετάσεις στα εξεταστικό κέντρο στην Άρτα .

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις» δήλωσε στη δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολος Κατσανάκης.

Σημειώνεται ότι ως ώρα έναρξης των εξετάσεων ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα των εξετάσεων.

Ο κ. Κατσανάκης εξήγησε ότι το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων έγινε στις 10 Ιουνίου με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2650389512252575049
Σχόλια
item