Προεδρικές εκλογές στο Ιράν: Οι κάλπες άνοιξαν - Ψήφισε ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ Προεδρικές εκλογές στο Ιράν: Οι κάλπες άνοιξαν - Ψήφισε ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προεδρικές εκλογές στο Ιράν: Οι κάλπες άνοιξαν - Ψήφισε ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ

Ο Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χοσσαϊνί Χαμενεΐ, έριξε το ψηφοδέλτιό του σε κάλπη εγκατεστημένη ειδικά για την περίσταση στο τέμενος του Ιμάμη Χομεϊνί, πλάι στα γραφεία του, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στις 07:03 (τοπική ώρα· 05:33 ώρα Ελλάδας).

Τα εκλογικά τμήματα κανονικά κλείνουν τα μεσάνυχτα (22:30 ώρα Ελλάδας), όμως η ψηφοφορία ενδέχεται να παραταθεί για δύο ώρες, σύμφωνα με τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Αγιατολάχ κάλεσε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία, στην οποία φαβορί θεωρείται ο Εμπραχίμ Ραϊσί, είναι ένας αυστηρός άνδρας που παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των πιο φτωχών και υπέρμαχος της μάχης κατά της διαφθοράς., μέγας υπέρμαχος του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν.

«Κάθε ψήφος μετράει. Ελάτε να ψηφίσετε και να επιλέξετε τον πρόεδρό σας, είναι σημαντικό για το μέλλον της χώρας σας», είπε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν απευθυνόμενος στους πολίτες αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


epirusblog.gr
5 of 5
Προεδρικές εκλογές στο Ιράν: Οι κάλπες άνοιξαν - Ψήφισε ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 461791293784051237
Σχόλια
item