«Πόρτα» της Παλαιστίνης στον Ερντογάν για οριοθέτηση ΑΟΖ

Νέα «πόρτα» των Παλαιστινίων στην Άγκυρα, σε ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τόνο. Ο ΥΠΕΞ του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι απέκλεισε σε δήλωσή του οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάλκι κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία».

Και πρόσθεσε «Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία».

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία και επανέλαβε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας «UNCLOS» (το οποίο τονίζουν ότι συνυπέγραψαν το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας).

Ο Πρέσβης Τουμπάσι πρόσθεσε, ότι «επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους».

epirusblog.gr
5 of 5
«Πόρτα» της Παλαιστίνης στον Ερντογάν για οριοθέτηση ΑΟΖ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6859972507441211742
item