Γιάννενα: Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με μη επανδρωμένα εναέρια μέσα

Την ενίσχυση της φύλαξης των Ελληνοαλβανικών συνόρων με σύγχρονα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα (drones), ώστε να υποβοηθηθεί και από αέρος το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην μεγάλη συνοριογραμμή της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, ζητά η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Με σχετική ερώτησή της στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διατυπώνει το αίτημα της πλέον οργανωμένης αστυνόμευσης των συνόρων, όπου διαχρονικά καταγράφονται παράνομες δραστηριότητες, όπως διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο καπνικών, όπλων, αλλά και παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών. 

Η προμήθεια και χρήση νέας τεχνολογίας εναέριων μη επανδρωμένων μέσων όπως drones και UAVs θα συμβάλλουν ουσιαστικά και συμπληρωματικά στην καθημερινότητα των επίγειων δυνάμεων της αστυνομίας στα χερσαία σύνορα, που στο Νομό Ιωαννίνων ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα μήκος και με ιδιαίτερα δύσκολη μορφολογία εδάφους και σε κάθε περίπτωση η χρήση των εναερίων οχημάτων ολοκληρώνει την εικόνα της οργανωμένης αστυνόμευσης και φύλαξης των συνόρων και λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη έκνομων πράξεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με μη επανδρωμένα εναέρια μέσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2606602890920005084
item