Βγαίνει στο δρόμο και το ΚΙΝΑΛ στην απεργία της Πέμπτης -Παρούσα και η Φώφη Γεννηματά Βγαίνει στο δρόμο και το ΚΙΝΑΛ στην απεργία της Πέμπτης -Παρούσα και η Φώφη Γεννηματά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βγαίνει στο δρόμο και το ΚΙΝΑΛ στην απεργία της Πέμπτης -Παρούσα και η Φώφη Γεννηματά

Το Κίνημα Αλλαγής κάνει πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει: ότι θα δώσει τη μάχη κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη «μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με τον κόσμο της εργασίας», επειδή πιστεύει ότι απειλούνται τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν κομματικές πηγές, το ΚΙΝΑΛ θα δώσει το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με δικό του κλιμάκιο, επικεφαλής του οποίου θα είναι η Φώφη Γεννηματά. 

Θα πρόκειται για μια κίνηση-έκπληξη από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία δείχνει αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της και να μην επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει αποκλειστικά τον χώρο της μαχητικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για μια κορυφαία μάχη, είμαστε αταλάντευτα μαζί με τον κόσμο της εργασίας», σημείωναν με νόημα στενοί της συνεργάτες, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη προς τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα που αντιμάχονται το νομοσχέδιο.

Η διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής με το εργασιακό επιβεβαιώνει τη στάση που τηρεί το κόμμα απέναντι στην κυβέρνηση και όπως πιστεύουν τα στελέχη του είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουν το «συντηρητικό πρόσωπο» του Μεγάρου Μαξίμου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύτηκε την κρίση για να προωθήσει πιο γρήγορα τις επιλογές της, τις συντηρητικές και ιδεοληπτικές της επιλογές», τόνισε πρόσφατα η Γεννηματά. «Η ασυδοσία στην κοινωνία της αγοράς γίνεται κανόνας».

Από την άλλη, η ισχυρή αντιπολιτευτική παρουσία του Κινήματος Αλλαγής στους κοινωνικούς αγώνες θεωρείται πως μπορεί να απωθήσει τις κρούσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κεντροαριστερούς συνδικαλιστές, τους οποίους στοχεύει η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό. 

Η πρόσφατη μεταπήδηση του Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου στη Χαριλάου Τρικούπη και ελήφθη η απόφαση για «αριστερή στροφή» και μαχητικές κινήσεις ώστε να απωθηθεί η πολιορκία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντροαριστερά.


epirusblog.gr
5 of 5
Βγαίνει στο δρόμο και το ΚΙΝΑΛ στην απεργία της Πέμπτης -Παρούσα και η Φώφη Γεννηματά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4924145203071961642
Σχόλια
item