Άρτα: Εξαθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας οδήγησε, με τη συνδρομή και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε χωριά της Άρτας...

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές στους Κιρκιζάτες και στην Περάνθη Άρτας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ως μέλη της, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη συνεργός τους. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, η οποία εντόπισε και κατέλαβε επ’ αυτοφώρω δύο από τα μέλη της, κατά τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στους Κιρκιζάτες Άρτας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τέλη Απριλίου τρέχοντος έτους, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κυρίως από σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας. 

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις ακόλουθες περιπτώσεις, όπου συμμετείχαν με εναλλασσόμενη κάθε φορά σύνθεση:

- 4 κλοπές από μονοκατοικίες  στα χωριά Ακροποταμιά, Λιμίνη, Άγιοι Ανάργυροι και Γραμμενίτσα, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρυσαφικά, διάφορα τιμαλφή, χρηματικά ποσά, είδη ένδυσης και υπόδησης,

- κλοπή πορτοφολιού και κινητού τηλεφώνου μέσα από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στο Πολύδροσο,

- 2 απόπειρες κλοπών από μονοκατοικίες στους Κιρκιζάτες και στον Αμμότοπο.

Επίσης, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση των αξιόποινων πράξεών τους καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση,  ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τη συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες υποθέσεις είναι σε εξέλιξη.  
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εξαθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8786125582966302970
item