Άρτα: Ανοιχτά τα καταστήματα τα Σάββατα Ιουλίου-Αυγούστου στην Άρτα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας πραγματοποίησε την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του για το 2021 με τηλεδιασκέψεις. Φέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον covid 19, δε γινόταν να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. με φυσική παρουσία.

Τα διακόσια σαράντα (240) ταμειακώς εντάξει μέλη χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Τα συγκεκριμένα μέλη ενημερώθηκαν μέσω email και μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα, για την ώρα και την ημέρα που θα γινόταν οι συνελεύσεις των ομάδων. 

Οι ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι προ αναφέρουσες συνελεύσεις ήταν: 14, 16, 21, 23 Ιουνίου 2021.

Τα Θέματα:


- Ενημέρωση για την υλοποίηση του OPEN MALL (Ανοιχτό κέντρο εμπορίου).

- Οι επιχειρήσεις στην covid 19 και μετά covid 19 εποχή.

- Συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και προωθητικές ενέργειες.

- Καλοκαιρινό ωράριο.

Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που γίνονται για το open mall και το χρονοδιάγραμμα αυτού. Για τις ενέργειες του Συλλόγου κατά την περίοδο του covid 19 και πως θα αντιμετωπιστεί η επόμενη ημέρα. Επίσης, αναφέρθηκαν αναλυτικά οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και οι μελλοντικές προωθητικές ενέργειες.

Τέλος, ένα από τα θέματα ήταν το καλοκαιρινό πενθήμερο, για το οποίο έγινε ψηφοφορία μεταξύ δύο προτάσεων α) Ανοιχτά τα Σάββατα Ιούλιο-Αύγουστο β) Κλειστά τα Σάββατα Ιούλιο-Αύγουστο.

Στις Γ.Σ. συμμετείχαν τριάντα έξι (36) μέλη, η πρώτη πρόταση για Ανοιχτά πήρε δέκα εννιά (19) ψήφους και η δεύτερη πρόταση για Κλειστά πήρε δέκα επτά (17) ψήφους.

Επομένως, τα καταστήματα στην Άρτα για τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου θα είναι ανοιχτά με το ωράριο που εφαρμόζεται μέχρι τώρα.


Δ. Χουλιάρας: «Η απουσία μελών δείχνει ωχαδερφισμό»


«Θεωρούμε απαράδεκτη την μη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη ΓΣ, για να ενημερωθούν αλλά και να προτείνουν πράγματα σ' αυτήν την τόσο δύσκολη και περίεργη εποχή που ζούμε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν είμαστε ενωμένοι θα κλείσουμε χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Οι αποφάσεις στις ΓΣ μπορεί να παίρνονται με όσους συμμετέχουν, αλλά επηρεάζουν όλους μας. Η απουσία των μελών από τις αποφάσεις του Συλλογικού τους οργάνου, δείχνουν ωχαδερφισμό και δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί η απουσία είναι συνυπευθυνότητα.

Το ΔΣ του Συλλόγου σεβόμενο τις αποφάσεις της ΓΣ θα διαφημίσει σε ΜΜΕ το άνοιγμα των καταστημάτων έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Επίσης, έχουμε έρθει σε επαφή με το αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο θα βάλει λεωφορεία για αυτά τα Σάββατα, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, άρα δεν υπήρχε πρόσβαση και στην πόλη.

Συζητήσαμε επίσης και με τον Σύλλογο Εστίασης έτσι ώστε τα μέλη του να κάνουν εκπτωτικές ενέργειες την συγκεκριμένη περίοδο.

Τέλος περιμένουμε απ' όλους τους φορείς Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο (που τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπέρμαχοι του ανοίγματος) να κάνουν ενέργειες, έτσι ώστε να προσελκύσουμε κόσμο τα Σάββατα του Ιουλίου και Αύγουστου.

Ελπίζουμε ΦΕΤΟΣ όσοι "κόπτονται" για τα Σάββατα του καλοκαιριού, να "βάλουν πλάτη" και όχι "τα δικά μου... δικά μου και τα δικά σας... και αυτά δικά μου"!!

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, μεγάλη προσοχή στα μέτρα προφύλαξης για τον covid 19, να εμβολιαστείτε και να δίνετε αίμα γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη!!».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ανοιχτά τα καταστήματα τα Σάββατα Ιουλίου-Αυγούστου στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7980526271537147573
item