Γιάννενα: Τιμωρία σε δυο ιερείς των Ιωαννίνων που χρησιμοποίησαν πλαστικά σκεύη στη μετάληψη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της αργίας δύο ιερέων από το Μητροπολίτη Ιωαννίνων, επειδή είχαν χρησιμοποιήσει πλαστικά σκεύη για τη μετάληψη  των πιστών.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση ο ιερέας τέθηκε σε αργία και στην απολογία του αποδέχθηκε το λάθος του, δηλώνοντας μετάνοια για την πράξη του που-όπως ανέφερε- είχε στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που επέβαλε την ποινή, είπε ότι ο ιερέας αυτενέργησε και η πράξη του είναι αντικανονική, καθώς αντιβαίνει στη διαδικασία των μυστηρίων της εκκλησίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά, που τιμωρήθηκε ιερέας στα Γιάννενα για τον ίδιο λόγο. Ανάλογο περιστατικό με ίδια τιμωρία επιβλήθηκε και το Μάρτιο του 2020 σε άλλον ιερέα, που επίσης χρησιμοποίησε πλαστικά σκεύη. 

Σε δηλώσεις του ο συγκεκριμένος ιερέας δικαιολόγησε την τιμωρία που του επιβλήθηκε δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος. Έκανα ένα λάθος και έπρεπε να τιμωρηθώ. Δεν το έκανα εσκεμμένα. Από φόβο το έκανα. 

Ήμουν τιμωρημένος για τρεις μήνες για σκανδαλισμό των πιστών». Να σημειωθεί, ότι και οι 2 ιερείς εξέτισαν την ποινή και πλέον έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τιμωρία σε δυο ιερείς των Ιωαννίνων που χρησιμοποίησαν πλαστικά σκεύη στη μετάληψη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3999469313059058139
item