Χαλάρωση των μέτρων: Τι εξετάζεται για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και δεξιώσεις γάμων Χαλάρωση των μέτρων: Τι εξετάζεται για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και δεξιώσεις γάμων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χαλάρωση των μέτρων: Τι εξετάζεται για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και δεξιώσεις γάμων

Τα επόμενα βήματα για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τις δεξιώσεις των γάμων, αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοίνωσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30, είτε αυτές αφορούν στον περιορισμό της είτε στην κατάργησή της.

Η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση θα είναι ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί επί τάπητος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, είναι πιθανό αυτό να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι από την 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.

Ξαφνιασμένη η επιτροπή για τη συζήτηση που αφορά στο «πέταγμα» της μάσκας

Στο μεταξύ φαίνεται πως ο αποχωρισμός της μάσκας δεν περιλαμβάνεται στα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων, καθώς όπως τόνισε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου η συζήτηση για το πότε μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες ξάφνιασε τους λοιμωξιολόγους.

Η καθηγήτρια ξεκαθάρισε πως είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της προστασίας μας από τον κορονοϊό, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η επιτροπή είναι ξαφνιασμένη με τη συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα».

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουμε πιάσει το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

«Όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η περιπέτεια δεν έχει λήξει. Είμαστε αρκετά μακριά ακόμα από το επιθυμητό τείχος ανοσίας. Πολλές δραστηριότητες που άνοιξαν και όσο μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο θα ανοίγουν περισσότερες αλλά η ξεγνοιασιά θα αργήσει ακόμα. Οι μάσκες είναι το πιο σημαντικό όπλο προστασίας από τον ιό» υπογράμμισε.  

Επίσης, η κ. Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση στους νέους κάτω των 40 ετών που μπορούν πλέον να εμβολιαστούν, εξηγώντας ότι τώρα που οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά από αυτά που τους αρέσουν, να δουν τους φίλους τους και να πάνε διακοπές, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από τον κορονοϊό. 

epirusblog.gr
5 of 5
Χαλάρωση των μέτρων: Τι εξετάζεται για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και δεξιώσεις γάμων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5848076973494744051
Σχόλια
item