Γιάννενα: Συζήτηση για την προστασία του Υδατικού Υποσυστήματος Μιτσικελίου Γιάννενα: Συζήτηση για την προστασία του Υδατικού Υποσυστήματος Μιτσικελίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Συζήτηση για την προστασία του Υδατικού Υποσυστήματος Μιτσικελίου

Η Επιτροπή συζήτησε επίσης το ζήτημα της προστασίας του Υδατικού Υποσυστήματος Μιτσικελίου και της ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων αλλά και της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας, μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αναρμόδια για τη διαχείριση των υδάτων και πρότεινε όπως η Επιτροπή Περιβάλλοντος να απέχει από κάθε ενέργεια σχετικά με την εισήγηση- αίτημα που κατατέθηκε το οποίο χαρακτήρισε «αόριστο και μη τεκμηριωμένο».

«Ισχυρισμοί όπως ‘’.. προχωρούν σε αυθαίρετη, βάσει του ΣΔΛΑΠ Ηπείρου, κατάτμηση του Υπόγειου Υδατικού Υποσυστήματος...’’, δεν συνδυάζονται από κάποια Τεχνική ή άλλου είδους έκθεση ή άλλο επιστημονικό στοιχείο που να στηρίζουν αυτούς (τους ισχυρισμούς). Μάλιστα γίνεται αναφορά σε μια έκθεση του 2005 για ενέργειες του 2017. 

Η αναφορά ότι η λίμνη Παμβώτιδα βρίσκεται σε κακή οικολογική κατάσταση, δεν είναι βάσιμη και επίσης κακή οικολογική κατάσταση σημαίνει πιθανή ποιοτική υποβάθμιση των νερών αυτής και όχι κατ` ανάγκη ποσοτική αυτών. 

Επομένως προτείνεται η Επιτροπή Περιβάλλοντος να απέχει από κάθε ενέργεια σχετικά με το υποβληθέν παντελώς αόριστο και μη τεκμηριωμένο αίτημα, που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητας της», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης- Πρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα εκκρεμεί απάντηση στη Βουλή του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα επί ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συζήτηση για την προστασία του Υδατικού Υποσυστήματος Μιτσικελίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1167860172312659161
Σχόλια
item