Συμφωνία Μητσοτάκη – Ράμα για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για την ΑΟΖ μέσω της Χάγης

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Έντι Ράμα βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της χώρας μας. 

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την εθνική ελληνική μειονότητα, καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς τη γειτονική χώρα.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Έντι Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

epirusblog.gr
5 of 5
Συμφωνία Μητσοτάκη – Ράμα για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για την ΑΟΖ μέσω της Χάγης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 27358080758337819
item