Οι γύρω σου πολλές φορές σε φθονούν ενδόμυχα και θέλουν να σβήσουν το φως σου!

Είναι μία επιθυμία πολλών ανθρώπων οι οποίοι αισθάνονται πως η ζωή τους έχει βαλτώσει και ουσιαστικά θέλουν να αισθανθούν πως εκείνη μπορεί να αλλάξει από το καλό στο καλύτερο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβανόμαστε πως η ζωή αλλάζει από εμάς τους ίδιους και μόνο. Θεωρούμε πως θα αλλάξει από έναν σύντροφο, από τους φίλους, από έναν ηγέτη. Από ανθρώπου και καταστάσεις έξω από εμάς.

Η αλήθεια είναι πως εμείς αλλάζουμε τον εαυτό μας. Πώς θα μπορούσε όμως άραγε κάτι τέτοιο να επιτευχθεί; Ας δούμε κάποιες βασικές ενέργειες στις οποίες ο κάθε άνθρωπος μπορεί να προβεί ώστε να βελτιώσει και να κάνει ποιοτικότερη τη ζωή του.

• Βάζω τον εαυτό μου προτεραιότητα: Με τον ερχομό μας στη ζωή αυτή, μαθαίνουμε πως πρέπει να ικανοποιούμε τις προσδοκίες των άλλων: των γονιών, των φίλων, της κοινωνίας, του σχολείου, των φίλων. 

Πάντοτε οι προσδοκίες και οι ανάγκες των άλλων έρχονται και καλύπτουν τις δικές μας, πάντοτε τα θέλω μας μένουν παραγκωνισμένα και παραπονεμένα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δίνουμε λίγη περισσότερη σημασία στον εαυτό μας και τα αληθινά θέλω του. 

Αν εμείς δεν προσέξουμε τον εαυτό μας, τότε ποιος θα το κάνει για εμάς; Αν εμείς δεν είμαστε καλά, πώς θα ικανοποιήσουμε και τις ανάγκες των άλλων; Όλοι στη ζωή κάνουμε παραχωρήσεις κάποια στιγμή, αλλά το να θυσιάζουμε συνεχώς αυτό που είμαστε για τους άλλους, θα μας εξουθενώσει ψυχικά. 

• Περνάω λίγο χρόνο με τον εαυτό μου: Όλοι μας ζούμε μία έντονη και σκληρή καθημερινότητα η οποία μας καλεί συνεχώς να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να καταβάλλουμε όλο και περισσότερες προσπάθειες. 

Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να ξεκλέβουμε χρόνο, έστω και λίγα λεπτά, ώστε να μένουμε μόνοι μας. Ας ξεκαθαρίζουμε στους δικούς μας ανθρώπους πως έχουμε ανάγκη κάθε μέρα, έστω δέκα λεπτά, να μένουμε μόνοι και να εμβαθύνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

• Σταματάω να λαμβάνω τη γνώμη του καθενός υπόψη: Οι περισσότεροι τείνουμε να δίνουμε μεγάλη σημασία στη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς. 

Στους περισσότερους μάλιστα, η ανάγκη για αποδοχή σταδιακά γίνεται εμμονή η οποία τους απομακρύνει από αυτό που είναι με συνέπεια να χάνουν τον εαυτό τους στην προσπάθεια να αγαπηθούν από τους άλλους. 

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι άλλοι είναι απλοί περαστικοί από τη ζωή μας, ο καθένας προβάλλει επάνω μας αυτό που εκείνος θεωρεί σωστό, τη δική του αλήθεια. 

Το σημαντικό είναι τι πιστεύουμε εμείς για εμάς, χωρίς να υποβάλλουμε τον εαυτό μας στην ακατόρθωτη, κουραστική και ενοχική διαδικασία να αρέσουμε σε όλους. Δεν έχει σημασία να είμαστε σημαντικοί για τους άλλους αλλά αρκετοί για εμάς.

• Δε φοβάμαι την αποτυχία: Η αποτυχία είναι ένας σοφός τρόπος της ζωής να μας δείξει έναν τρόπο ώστε να γίνουμε καλύτεροι και όχι να τα παρατήσουμε ή να πλημμυρίσουμε εντός μας από αρνητικά συναισθήματα. 

Η αποτυχία είναι εκείνο το βίωμα που αν το εκμεταλλευτούμε σωστά, αποστραγγίζοντας από μέσα τη νοσηρή αντίληψη που μας έχει εμφυσήσει μέσα μας η κοινωνία για αυτή, μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη μας επιτυχία.

• Δε σταματώ να πιστεύω στο στόχο μου: Οι άλλοι άνθρωποι πολλές φορές επιθυμούν να μας αποτρέψουν από τα όνειρα και τις προσπάθειές μας, επειδή ενδόμυχα φθονούν ή θέλουν να σβήσουν το φως μας. 

Ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει τη ζωή του και να φτάσει πιο κοντά στο στόχο του, δεν ακούει την καθεμία ‘’κακή σειρήνα’’ που εμφανίζεται στο διάβα του. Συνεχίζει να παλεύει για αυτό που αγαπάει και πιστεύει.

• Προσπαθώ να εμπλουτίσω τον πνευματικό μου κόσμο: Το να διευρύνω τους πνευματικούς μου ορίζοντες και να προσπαθήσω να ενωθώ με το θείο, μπορεί να μου δώσει όχι μόνο εσωτερική ηρεμία αλλά και ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. 

Ο κάθε άνθρωπος βεβαίως, επιθυμεί με το δικό του κόσμο να ερευνήσει τον εσωτερικό του κόσμο, κάποιος άλλος μπορεί να θελήσει να ασχοληθεί με το διαλογισμό ενώ άλλος με διάφορες χαλαρωτικές ασκήσεις.

Ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε -όσο μπορεί ο καθένας μας – μία από τις παραπάνω ενέργειες. Είναι σίγουρο πως η ζωή μας θα βοηθηθεί και θα αλλάξει προς το καλύτερο!

ΠΗΓΗ

epirusblog.gr
5 of 5
Οι γύρω σου πολλές φορές σε φθονούν ενδόμυχα και θέλουν να σβήσουν το φως σου!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3370034635209232494
item